Baltarusijos KGB viduje – suirutė: prasidėjo prorusiškų karininkų valymai, skelbiamas A. Lukašenkos planas

Vienintelė priežastis, kodėl Aliaksandras Lukašenka gali duoti įsakymą įsiveržti į Ukrainą, yra baimė prarasti „sostą“.

 A. Lukašenka.<br>AP/Scanpix nuotr.
 A. Lukašenka.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2022, 6:01 AM

Diktatorius baiminasi, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas jį pašalins iš valdžios. Dabar uzurpatorius vykdo permainas Baltarusijos Respublikos KGB, nes ši struktūra yra gana laisva nuo Rusijos įtakos. KGB viduje net prasidėjo prorusiškų karininkų valymai.

Šia informacija pasidalijo karo ekspertas Olegas Ždanovas.

Anot jo, A. Lukašenka bijo būti pašalintas iš valdžios: „Tai bene vienintelis V. Putino argumentas šiandien, išskyrus fizinį likvidavimą. Todėl A. Lukašenka ieško sutarimo su visuomene, liaudies milicija, sako jiems – jei mane saugosit, garantuoju, kad su Ukraina nekariausime.“

Baltarusijos KGB dabar prasidėjo vidutinio ir žemesnio lygio pareigūnų valymai. Prorusiški darbuotojai atleidžiami šūkiu „Kelią jaunimui“.

„Tiesą sakant, A. Lukašenkos aplinkoje yra nedaug Rusijai lojalių saugumo pareigūnų. Jo KGB yra labiau nepriklausomas, todėl jis laikosi prie saugumiečių“, – pridūrė O. Ždanovas.

Anot Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio, Baltarusijos atakos rizika prieš ukrainiečius dabar yra minimali. Taip tvirtina Ukrainos ekspertai ir analitikai, tačiau kariškiai ruošiasi ir blogiausiam scenarijui.

Tuo tarpu Baltarusija planuoja padidinti kariuomenės dydį iki 80 tūkst. kareivių. Naujieji padaliniai bus aprūpinti atsargoje esančia įranga ir ginklais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?