Izraelio raketos smogė į pietus nuo Sirijos sotinės Damasko

Izraelio paleistoms raketoms penktadienio rytą pataikius į keletą taikinių į pietus nuo Sirijos sostinės Damasko buvo sužeistas mažiausiai vienas civilis gyventojas, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Sirija.<br>SIPA/Scanpix asociatyvi nuotr.
Sirija.<br>SIPA/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2022, 12:36 PM

„Maždaug 4 val. 20 min. (3 val. 20 min. Lietuvos laiku)... priešiško Izraelio kariuomenė įvykdė agresiją iš oro, paleisdama raketų salvę iš okupuotų Golano Aukštumų“, – pranešė oficiali Sirijos naujienų agentūra SANA.

Sirijos oro gynybos sistemos daugumą raketų numušė, bet tos, kurios pasiekė tikslą, sužeidė mažiausiai vieną gyventoją ir padarė materialinės žalos, skelbia agentūra.

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusios organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) duomenimis, Izraelio raketos smogė Libano šiitų judėjimui „Hizbollah“ ir kitoms Irano remiamoms grupuotėms priklausantiems sandėliams netoli Damasko oro uosto.

Padėtį Sirijoje stebinti organizacija, kuri remiasi duomenimis iš vietoje esančių šaltinių, pranešė, jog buvo smogta mažiausiai trims tokiems objektams, buvo sužeista keletas žmonių.

Nuo Sirijos pilietinio karo pradžios 2011 metais Izraelis įvykdė šimtus aviacijos smūgių šioje šalyje, taikydamasis į vyriausybines pozicijas, į vyriausybę palaikančias Irano remiamas pajėgas ir grupės „Hizbollah“ kovotojus.

Izraelis retai komentuoja atskirus smūgius, bet pripažįsta, kad nuo 2011-ųjų jų surengė šimtus.

Izraeliečių kariškiai sako, kad šie smūgiai yra būtina priemonė siekiant neleisti Izraelio nesutaikomam priešininkui Iranui įsitvirtinti prie jo sienų.

Konfliktas Sirijoje, prasidėjęs brutaliu taikių protestų malšinimu ir įtraukęs užsienio galias bei pasaulio džihadistus, jau pareikalavo maždaug 500 tūkst. gyvybių, nuniokojo infrastruktūrą, milijonus gyventojų privertė palikti savo namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.