Jau antras per dvi dienas JAV karinių orlaivių sudužimas apsiėjo be aukų

Kalifornijoje ketvirtadienį sudužus JAV karinio jūrų laivyno sraigtasparniui, visi keturi jame buvę žmonės liko gyvi, pranešė pareigūnai.

Kalifornijoje ketvirtadienį sudužus JAV karinio jūrų laivyno sraigtasparniui, visi keturi jame buvę žmonės liko gyvi.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kalifornijoje ketvirtadienį sudužus JAV karinio jūrų laivyno sraigtasparniui, visi keturi jame buvę žmonės liko gyvi.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2022, 10:48 AM

Tai buvo antras JAV karinių orlaivių sudužimas per dvi dienas. Trečiadienį Pietų Kalifornijos dykumoje netoliese įvykusi Jūrų pėstininkų korpuso orlaivio katastrofa pareikalavo visų penkių juo skridusių žmonių gyvybių.

Karinio jūrų laivyno 3-iosios sraigtasparnių eskadrilės (HSC-3), įsikūrusios karinio jūrų laivyno Šiaurės salos bazės oro stotyje, sraigtasparnis „MH-60S Seahawk“ ketvirtadienį nukrito poligone netoli El Sentro, pranešė karinio jūrų laivyno El Sentro oro bazė.

Vienas įgulos narys buvo buvo sužeistas, bet jo gyvybei pavojus negresia, pranešė bazė ir nurodė, kad sužeistasis nuvežtas į ligoninę.

Iš pradžių skelbta, kad avarijos vieta yra už maždaug 56 km į šiaurę nuo Jumos Arizonoje.

Trečiadienį 12 val. 25 min. vietos laiku Kalifornijos dykumoje netoli Arizonos sienos sudužus konvertoplanui „MV-22B Osprey“ iš Jūrų pėstininkų korpuso Pendletono bazės aviacijos stoties, žuvo visi penki juo skridę jūrų pėstininkai, ketvirtadienį pranešė Jūrų pėstininkų korpusas.

Orlaivis nukrito per mokomąjį skrydį atokiame rajone Imperialo apygardoje netoli Glamso, esančio vos už 35 km nuo sienos su Meksika. Vietovė yra už maždaug 185 km į rytus nuo San Diego ir už maždaug 80 km nuo Jumos.

3-iajam jūrų pėstininkų aviacijos pulkui, kurio būstinė yra Jūrų pėstininkų korpuso Miramaro oro stotyje San Diege, priklausęs „MV-22B Osprey“ priklausė Pendletono bazei.

„Gedime dėl mūsų jūrų pėstininkų netekties per šį tragišką nelaimingą atsitikimą, – sakoma pulko vado generolo majoro Bradfordo J. Geringo pareiškime. – Nuoširdžiai užjaučiame jų šeimas ir draugus ištikus šiai tragedijai.“

Pareiškime nurodoma, kad Jūrų pėstininkų korpusas, vadovaudamasis nusistatyta politika, pirma susisieks su žuvusiųjų artimaisiais ir tik tada paskelbs jų vardus.

Šiuo metu bandoma paimti įrangą, pradėtas tyrimas dėl katastrofos priežasčių. Daugiau detalių nepateikiama.

Minimi jūrų pėstininkai dalyvavo įprastuose mokymuose savo poligone Imperialo slėnio dykumoje, sakė 3-iojo jūrų pėstininkų aviacijos pulko atstovas majoras Masonas Englehartas.

„Osprey“ turi pasukamus turbopropelerinius variklius. Jo sraigtai gali būti nukreipti į viršų ir suteikia galimybę manevruoti kaip sraigtasparniui, o pasukti horizontaliai leidžia skristi kaip lėktuvui.

Šie konvertoplanai skraidė per karus Irake ir Afganistane, bet kai kas kritikavo juos kaip nesaugius. Pastaruoju metu įvyko keletas JAV kariuomenės „Osprey“ katastrofų, įskaitant kovą Norvegijoje įvykusį incidentą, kai sudužus tokiam orlaiviui žuvo keturi jūrų pėstininkai.

„Osprey“ versijų turi JAV Jūrų pėstininkų korpusas, karinis jūrų laivynas ir oro pajėgos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.