Į JAV vykstantiems asmenims nuo sekmadienio nereikia turėti neigiamo COVID-19 testo

Į JAV vykstantiems asmenims nuo sekmadienio prieš skrydį nereikia atlikti koronaviruso testo. Tai pranešė JAV ligų kontrolės ir prevencijos centras (CDC).

Los Andželo oro uostas.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Los Andželo oro uostas.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2022, 10:49 AM

Dėl plačios vakcinacijos, gydymo galimybių ir išaugusio populiacijos imuniteto pandemija „įžengė į naują etapą“, – sprendimą argumentavo CDC. Tai esą sumažino riziką sirgti sunkiai ar net mirti.

JAV kelionių sektorius jau kurį laiką reikalavo, kad visiškai paskiepytiems asmenims nebūtų taikoma testavimo prievolė.

Į JAV vykstantys asmenys iki šiol prieš skrydį turėdavo atlikti testą ir į lėktuvą patekdavo tik tuomet, jei testas buvo neigiamas. Testo prievolė galiojo nepriklausomai nuo vakcinacijos statuso ir užsieniečiams, ir amerikiečiams. Išimtis buvo taikoma tik neseniai COVID-19 persirgusiems asmenims, turintiems atitinkamą pažymėjimą. Tuo tarp JAV vidaus reisais skraidančiuose lėktuvuose testo prievolės nebuvo. Po atitinkamo federalinio teismo sprendimo čia nebegalioja ir kaukių prievolė.

JAV kelionių sektorius ragino atšaukti testo prievolę lėktuvais atvykstantiems visiškai paskiepytiems asmenims. Oro bendrovių, oro uostų, viešbučių tinklų bei kitų sektoriaus įmonių laiške Baltųjų rūmų koronaviruso koordinatoriui praėjusį mėnesį buvo teigiama, kad ekonominiai praradimai dėl šios priemonės yra didžiuliai. Be to, atkreiptas dėmesys į tai, kad prie sausumos sienų su Kanada ir Meksika testo prievolės nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.