Irano valiutos kursas dėl JAV sankcijų nukrito iki istorinių žemumų

Irano nacionalinės valiutos kursas sekmadienį nusirito iki žemiausio lygio per visą istoriją, nes derybos, kuriomis siekiama atgaivinti su galingiausiomis pasaulio valstybėmis sudarytą branduolinį susitarimą, vis dar yra aklavietėje.

Iranas.<br>123rf.com nuotr.
Iranas.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2022, 6:17 PM

Sekmadienį Teherane už vieną JAV dolerį buvo mokama 332 000 rialų, palyginti su 327 500 šeštadienį, tai yra daugiau nei 4,4 proc. pokytis, lyginant su birželio 1 d., kai vienas JAV doleris kainavo 318 tūkst. rialų.

Palyginimui, kai Teheranas 2015 metais sudarė branduolinį susitarimą su pasaulio galingosiomis valstybėmis, Irano valiutos kursas siekė 32 tūkst. rialų už dolerį.

Irano valiutos kursas smuko tuo metu šaliai vis dar galiojant JAV sankcijoms. Irano ekonomika patiria didelių sunkumų dėl JAV pasitraukimo iš minėto susitarimo pakartotinio sankcijų įvedimo, kuris itin smogė Irano naftos ir bankų sektoriams. Vienoje vykstančios derybos dėl susitarimo atnaujinimo jau kelis mėnesius yra įstrigusios.

Protestuodami prieš blogėjančią ekonominę padėtį Teherano centre dešimtys parduotuvių savininkų išėjo į gatves, nes daugeliui iš jų teko uždaryti savo verslą po to, kai neseniai buvo padidinti verslo mokesčiai.

Skelbiama, kad Irano policija suėmė 31 prekiautojų valiuta ir auksu, kurie kaltinama sukūrę „dirbtinę paklausą“ rinkoje, pranešė valstybinė televizija, tačiau daugiau detalių nepateikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.