Mirė per išpuolį Vokietijos universiteto miestelyje peiliu sužalota moteris

Vokietijos policija ir prokurorai sekmadienį pranešė, kad po, kaip manoma, atsitiktinio išpuolio peiliu prieš studentus vieno šalies universiteto miestelyje nuo patirtų sužalojimų mirė 30 metų moteris.

Išpuolis Vokietijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Išpuolis Vokietijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-12 17:59

Skelbiama, kad žuvusi moteris buvo docentė, kuri penktadienį, kai įvyko incidentas, dalyvavo konferencijoje Hamo-Lipštato taikomųjų mokslų universitete.

Dar dvi moterys ir vienas vyras per išpuolį buvo sužeisti, o vėliau kitiems studentams pavyko sutramdyti užpuoliką. 34 metų įtariamasis šeštadienį buvo perkeltas į psichiatrijos kliniką, prokurorams pareiškus, kad jis tikriausiai serga šizofrenija.

Sekmadienį universitetas savo interneto svetainėje paskelbtame pareiškime nurodė, kad „su dideliu liūdesiu“ praneša apie moters mirtį.

„Pats savaime išpuolis mus sukrėtė, tačiau tai, kad dabar jis išplėšė tokią brangią kolegę iš mūsų tarpo, yra nesuvokiama“, – sakoma pareiškime.

Pirmadienį universitete ketinama atminimo renginį.

Pasak prokurorų, įtariamas užpuolikas, kuris buvo universiteto studentas, atsitiktinai puolė žmones dviem virtuviniais peiliais. Viena 22 metų studentė patyrė aštuonias durtines žaizdas pilve ir jai prireikė skubios operacijos, tačiau manoma, kad jos būklė pavojaus gyvybei nekelia.

Kiti du nukentėjusieji – 22 metų vyras ir dar viena tokio pat amžiaus moteris – buvo sužeisti ne taip sunkiai.

Skelbiama, kad prieš išpuolį įtariamasis pasišalino iš psichiatrijos ligoninės, kurioje atsidūrė po bandymo nusižudyti, sakė prokurorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.