EK vadovė ir Italijos premjeras vyksta į Izraelį derybų energetikos klausimais

Europos Komisijos (EK) vadovė Ursula von der Leyen ir Italijos ministras pirmininkas Mario Draghi pirmadienį išvyko į Izraelį, Europos Sąjungai siekiant sumažinti priklausomybę nuo rusiško iškastinio kuro importo.

Ursula von der Leyen ir Mario Draghi.<br>lrytas.lt koliažas.
Ursula von der Leyen ir Mario Draghi.<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2022, 2:29 PM

Abu lyderiai turėjo surengti derybas energetikos klausimais žydų valstybėje, kuri pastaraisiais metais iš gamtinių dujų importuotojos virto jų eksportuotoja, radusi didelių telkinių jūroje.

U. von der Leyen pirmadienį turi susitikti su užsienio reikalų ministru Yairu Lapidu, o antradienį – su premjeru Naftaliu Bennettu. Remiantis EK pranešimu, per derybas daugiausiai dėmesio bus skiriama „bendradarbiavimui energetikos srityje“.

Italijos žiniasklaida pranešė, kad M. Draghi, išvykęs į Vidurinius Rytus pirmąkart nuo savo kadencijos pradžios praėjusiais metais, per dviejų dienų trukmės kelionę taip pat aptars energetikos ir apsirūpinimo maistu klausimus.

Antradienį jiedu okupuotame Vakarų Krante susitiks su Palestinos Administracijos ministru pirmininku Mohammadu Shtayyeh.

Šį mėnesį ES oficialiai priėmė draudimą importuoti didžiąją dalį rusiškos naftos – paskelbė lig šiol griežčiausias sankcijas dėl Maskvos karo Ukrainoje. U. von der Leyen pasiūlė blokui iki 2027 metų atsikratyti priklausomybės nuo Rusijos angliavandenilių, įskaitant dujas.

M. Draghi ir kiti ES šalių lyderiai perspėja, kad Europos vartotojams gali prireikti apsaugos, nes energijos kainos ir toliau auga.

Pasak Izraelio energetikos ministrės Karine Elharrar ir kitų pareigūnų, jų šalis galėtų padėti patenkinti ES paklausą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.