Rasti Brazilijoje dingusių britų žurnalisto ir brazilų autochtonų eksperto daiktai

Atokiame Amazonės valstijos rajone buvo surasti prieš savaitę ten dingusiems britų žurnalistui ir brazilų autochtonų ekspertui priklausę daiktai, sekmadienį informavo Brazilijos federalinė policija.

Rasti Brazilijoje dingusių britų žurnalisto ir brazilų autochtonų eksperto daiktai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rasti Brazilijoje dingusių britų žurnalisto ir brazilų autochtonų eksperto daiktai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2022, 9:09 AM

Apie tai pranešta kelios valandos po to, kai draugai ir giminaičiai Rio de Žaneiro paplūdimyje surengė ceremoniją pagerbti 57 metų laisvai samdomam žurnalistui veteranui Domui Phillipsui ir 41 metų Brazilijos indėnų reikalų agentūros FUNAI ekspertui Bruno Pereirai.

Vieno iš jų šeimos narė sakė jau praradusi viltį, kad jiedu gyvi.

„Buvo rasti dviem dingusiems asmenims priklausantys daiktai: Bruno Pereiros sveikatos kortelė, juodos kelnės, juodas sandalas ir batų pora, taip pat Domo Phillipso batų pora ir kuprinė su asmeniniais drabužiais“, – sakoma Amazonės valstijos federalinės policijos pareiškime.

Vis labiau baiminamasi dėl D. Phillipso ir B. Pereiros gyvybių. Paskutinį kartą jiedu buvo pastebėti praėjusį sekmadienį, birželio 5-ąją, plaukiantys laiveliu atokiame Žavari slėnyje, indėnų rezervate netoli sienos su Peru, kur D. Phillipsas rengė interviu knygai apie aplinkos apsaugą.

Minimame rajone dirbančios indėnų teisių gynimo organizacijos sako, kad dingusieji buvo sulaukę grasinimų.

Šiame atokiame regione padaugėjo nelegalios žvejybos, miško kirtimo, kasybos ir prekybos narkotikais atvejų.

Amazonės ugniagesių departamentas anksčiau vietos žiniasklaidai pranešė, kad asmeniniai daiktai, galbūt priklausantys dingusiems vyrams, buvo rasti „netoli namo“, kur gyvena Amarildo Kosta de Oliveira, vienintelis iki šiol byloje suimtas asmuo, kuris, liudininkų teigimu, persekiojo vyrus.

Policija nurodė, kad sekmadienį paieškos komandos išžvalgė apie 25 kv. km teritoriją ir „kruopščiai apieškojo džiungles, regiono kelius ir užtvindytą augmeniją“, ypač vietovę, kurioje buvo rasta A. K. de Oliveirai priklausanti valtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.