Moldova sveikina EK rekomendaciją suteikti šaliai ES kandidatės statusą

Moldovos prezidentė Maia Sandu penktadienį pasveikino Europos Komisijos sprendimą rekomenduoti suteikti šiai buvusiai sovietinei šaliai kandidatės į Europos Sąjungos nares statusą.

Moldovos prezidentės Majos Sandu kalba prie Moldovos valstybinės rezidencijos, birželio 15 d.,<br>Sipa/Scanpix nuotr.
Moldovos prezidentės Majos Sandu kalba prie Moldovos valstybinės rezidencijos, birželio 15 d.,<br>Sipa/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-17 15:30

Penktadienį Europos Komisija rekomendavo Ukrainą, į kurią Rusija įsiveržė vasario 24 dieną, ir Moldovą oficialiai įvardyti kandidatėmis į ES.

„Tai svarbus momentas Moldovos Respublikos ateičiai, ir tai yra viltis, kurios reikia mūsų piliečiams“, – sakė M. Sandu platformoje „Telegram“.

„Žinome, jog procesas bus sunkus, bet esame pasiryžę eiti šiuo keliu, kurio tikslas – įtvirtinti mūsų šalį Europos vertybių erdvėje, pažangos ir klestėjimo kelyje“, – pridūrė valstybės vadovė.

M. Sandu teigė, kad šis EK siūlymas „mus padrąsina ir sustiprina mūsų pasitikėjimą, kad einame teisingu keliu“.

Užsienio reikalų ministras Nicu Popescu šį sprendimą pavadino „istorine diena Moldovos stojimo į Europos Sąjungą kelyje“.

Socialiniame tinkle „Facebook“ jis teigė, kad Moldovos piliečiai „kartu žengė dar vieną žingsnį negrįžtamai suartindami šalį su didžiąja Europos šeima“.

Užsitikrinusios oficialų kandidatės statusą Moldova ir Ukraina galės pradėti veikiausiai ne vienus metus truksiantį stojimo procesą. Gautinį sprendimą dėl kandidatės statuso suteikimo dar turės vienbalsiai patvirtinti Bendrijos šalių lyderiai birželio 23–24 dienomis vyksiančiame viršūnių susitikime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.