Ukraina skelbia apie naują sumedžiotą auką – smogė karinę techniką į Gyvačių salą gabenusiam Rusijos laivui

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinis laivynas smogė Rusijos laivui „Vasily Bekh“, kuris į Gyvačių salą gabeno karinį personalą ir ginklus, praneša ukrainos naujienų kanalas „24tv.ua“.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinis laivynas smogė Rusijos laivui „Vasily Bekh“, kuris į Gyvačių salą gabeno karinį personalą ir ginklus.<br>Telegram nuotr.
Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinis laivynas smogė Rusijos laivui „Vasily Bekh“, kuris į Gyvačių salą gabeno karinį personalą ir ginklus.<br>Telegram nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2022, 10:40 AM, atnaujinta Jun 17, 2022, 2:03 PM

Ukrainos kariuomenė toliau smogia priešo taikiniams. Naujausias jos taikinys Juodojoje jūroje – Rusijos laivas vilkikas „Vasily Bekh“, kuris, kaip pranešama, tuo metu transportavo karius ir ginklus į Gyvatės salą.

Apie tai pranešė Ukrainos karinės jūrų pajėgos. Turimais duomenimis, ukrainiečių kariškiams pavyko stipriai apgadinti laivą, kuriame buvo priešlėktuvinės gynybos sistema TOR.

Įdomu tai, kad net TOR priešlėktuvinė raketų sistema neišgelbėjo laivo nuo Ukrainos pajėgų atakos.

Šią informaciją patvirtino Odesos gubernatorius Maksimas Marčenka.

M.Marčenka pradžioje teigė, kad ataka surengta vakarietiškomis „Harpoon“ raketomis. Tačiau jis vėliau pakeitė savo įrašą „Telegram“ kanale. Rusijos karinis laivynas atakos kol kas nepatvirtino.

Ukraina jau beveik keturis mėnesius priešinasi Rusijos invazijai. Kijevas kare priklausomas nuo Vakarų ginklų tiekimo. Priešlaivinių „Harpoon“ tipo raketų Ukrainai perdavė Danija.

Astrachanės laivų statykloje pastatytas 1605 tonų talpos vilkikas „Vasily Bekh“ buvo priimtas į Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyną 2017 m.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.