Prancūzijos desantininkai dalyvavo iš anksto neskelbtose karinėse pratybose Estijoje

Prancūzijos ginkluotosios pajėgos surengė iš anksto neskelbtas karines pratybas Estijoje, kuriose dalyvavo daugiau kaip 100 desantininkų, trečiadienį pranešė prancūzų gynybos ministerija.

Prancūzijos ginkluotosios pajėgos surengė iš anksto neskelbtas karines pratybas Estijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Prancūzijos ginkluotosios pajėgos surengė iš anksto neskelbtas karines pratybas Estijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2022, 5:17 PM

Antradienio vakarą surengta oro desanto operacija „Thunder Lynx“ „leido per labai trumpą laikotarpį išmesti apie 100 desantininkų“ iš Prancūzijos 11-osios oro desanto brigados „virš Estijos karių saugomos teritorijos“, sakoma ministerijos pareiškime.

Skubiai surengti mokymai NATO priklausančioje Estijoje buvo „strateginio solidarumo“ aktas Rusijos invazijos į Ukrainą akivaizdoje.

„Oro desanto operacija iliustruoja Prancūzijos ginkluotųjų pajėgų gebėjimą krizės atveju įsikišti ir paremti šalį sąjungininkę“, – pabrėžė ministerija.

Prancūzija buvo viena pirmųjų šalių, pasiuntusių savo karių į rytinį NATO flangą, vasario 24 dieną prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą.

Apie 500 prancūzų karių yra dislokuoti Rumunijoje ir tarnauja NATO greitojo reagavimo pajėgose. Gegužę Paryžius šioje šalyje dislokavo oro gynybos sistemą, pasak Aljanso, galinčią „užtikrinti rajone veikiančių pajėgų apsaugą“.

Neseniai aplankęs Rumunijoje dislokuotus karius Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pabrėžė, kad jo šalis įsipareigojusi „ginti Europą vėl vykstant karui“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.