Filipinuose keltą apėmus gaisrui, žuvo mažiausiai vienas žmogus

Filipinuose keltą apėmus gaisrui, sekmadienį žuvo mažiausiai vienas žmogus, o daugybė jame buvusių žmonių buvo priversti gelbėjantis šokti per bortą, pranešė pareigūnai.

Filipinuose keltą apėmus gaisrui, žuvo mažiausiai vienas žmogus.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Filipinuose keltą apėmus gaisrui, žuvo mažiausiai vienas žmogus.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2022, 2:54 PM

Filipinų pakrančių sargyba pranešė, kad gelbėtojai ištraukė iš vandenų prie centrinės Boholio salos 163 keleivius ir įgulos narius. Dar vieno žmogaus ieškoma.

Laive „Mama Mary Chloe“, kuriuo daugiausia plaukti gali 236 žmonės, buvo aštuoni įgulos nariai ir 157 keleiviai, tarp jų 15 vaikų. Keltas plaukė iš Ubajaus Boholyje į Bato netoliese esančioje Leitės saloje.

Pareigūnai pridūrė, kad buvo rastas vieno keleivio kūnas, o padėti vykdyti paiešką buvo pasiųstas pakrančių sargybos laivas.

„Įgulą ir keleivius pavyko išgelbėti greitai, nes padėjo motorinės valtys, plaukiojusios vandenyse tuo metu, kai įvyko incidentas“, – sakė pakrančių sargyba.

Beveik 100 žmonių buvo nugabenti į krantą Leitės uoste, kur gelbėtojai patikrino išgelbėtus keleivius, rodo pakrančių sargybos paskelbti vaizdo įrašai.

Filipinus, daugiau kaip 7 tūkst. salų turintį archipelagą, kamuoja jūrų susisiekimo problemos: dėl atsainaus požiūrio į saugumą perpildytuose laivuose ir valtyse dažnai įvyksta nelaimingų atsitikimų.

Gegužę septyni žmonės žuvo kilus gaisrui 134 keleivius ir įgulos narius plukdžiusiame kelte. Tas incidentas įvyko prie pagrindinės Lusono salos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.