Meno mugėje Mastrichte ginkluoti plėšikai nusiaubė juvelyrinių dirbinių vitriną

Nyderlanduose ginkluoti plėšikai antradienį vidury baltos dienos įsiveržė į vieną didžiausių Europos meno mugių Mastrichto mieste ir, kaip užfiksuota vaizdo įraše, plaktuku sudaužė vitriną, pranešė policija.

2022 m. birželio 28 d. Mastrichte prie TEFAF meno mugės po apiplėšimo susirinkę žmonės.<br>AFP/Scanpix nuotr.
2022 m. birželio 28 d. Mastrichte prie TEFAF meno mugės po apiplėšimo susirinkę žmonės.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2022, 4:36 PM

„Policija tiria galimą ginkluotą apiplėšimą Europos vaizduojamojo meno mugėje (TEFAF) Mastrichte. Manoma, kad su juo susiję keturi įtariamieji. Šiuo metu jų ieško keli padaliniai“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė Limburgo provincijos policija.

Vėliau policija paskelbė, kad suimti du žmonės, uždarytos netoli įvykio vietos esančios gatvės bei svarbus kelias pro tunelį.

Nyderlandų žiniasklaida pranešė, kad plėšikų taikiniu tapusioje vitrinoje buvo vieno Londono juvelyro dirbinių.

Europos vaizduojamojo meno mugė TEFAF yra vienas didžiausių tokių renginių senajame žemyne, paprastai pritraukiantis tūkstančius lankytojų.

Dramatiškame socialiniuose tinkluose išplatintame vaizdo įraše matyti, kaip keturi vyrai, apsirengę elegantiškais drabužiais, dėvintys kepurėles su snapeliu ir akinius, sudaužo parodoje eksponuojamų papuošalų vitriną.

Du iš vyrų pagrasino vienam lankytojų į ginklus panašiais daiktais, kai šis pabandė įsikišti apsiginklavęs didele stikline vaza su gėlėmis.

„Viskas truko labai trumpai“

Socialiniuose tinkluose taip pat pasirodė išdaužytos stiklinės vitrinos nuotraukų.

Vienas lankytojų Josas Stassenas Nyderlandų transliuotojui NOS sakė, kad antradienį atvyko į mugę pasigrožėti meno kūriniais tyloje.

„Paprastai ten būna labai tylu... ramu, bet dabar staiga išgirdau didelį triukšmą, atsisukau ir staiga pamačiau tuos vyrus“, – jo žodžius citavo NOS.

„Vienas pradėjo daužyti, o kiti neprileido arčiau žmonių, visus išgąsdino. Dar mačiau ginklą. Viskas vyko labai greitai ir truko labai trumpai, bet aš vis dar truputį drebu“, – kalbėjo vyras.

Po šio incidento Nyderlanduose socialinėje žiniasklaidoje ėmė plisti frazė „Peaky Blinders“, nes įtariamųjų dėvimos kepuraitės buvo panašios į to paties pavadinimo britų istorinio kriminalinio serialo veikėjų dėvimus galvos apdangalus.

Tai jau ne pirmas atvejis, kai nusikaltėliai nusitaiko į TEFAF eksponatus.

2011 metais parodoje buvo pavogtas vienam Londono juvelyrui priklausantis žiedas ir kaklo papuošalas su deimantais, kurių vertė siekė 860 000 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.