Rusijos URM rekomendavo šalies piliečiams nevykti į Estiją

Rusijos užsienio reikalų ministerija rekomendavo šalies piliečiams susilaikyti nuo kelionių į Estiją, kurios vyriausybė uždraudė privatiems asmenims nuo liepos 10 d. įvežti iš Rusijos prekes, įtrauktas į ES sankcijų sąrašus, praneša portalas ERR.

Estija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Estija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2022, 4:39 PM

„Estijos mokesčių ir muitų departamentas, dangstydamasis bendromis ES sankcijomis, paskelbė, kad nuo šių metų liepos 10 d. įvedamas draudimas, taip pat ir fiziniams asmenims, įvežti iš Rusijos kai kurias prekes. Į šį sąrašą įtraukti kai kurių rūšių maisto produktai, baldai ir t. t. O išvežti į Rusiją, be vadinamųjų strateginių prekių (televizorių, dronų), draudžiama rankines, avalynę, elektroniką ir kitas prekes, kurių kaina viršija 750 eurų, taip pat valiutą grynaisiais. Už „kontrabandą“ numatomos tiek piniginės baudos, tiek laisvės atėmimo bausmės – iki trejų metų vienam asmeniui ir iki penkerių metų grupei asmenų“, – sakoma Rusijos URM pareiškime.

„Estijos valdžia ir neslepia, kad tikrasis įvedamų restrikcijų tikslas – smogti eiliniams Rusijos piliečiams. Dėl atvirai priešiško Estijos požiūrio į Rusiją ir jos piliečius Rusijos URM rekomenduoja RF piliečiams susilaikyti nuo kelionių į Estijos Respubliką“, – pabrėžiama pareiškime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.