Sirijoje konfiskuotas rekordinis kiekis amfetamino tipo stimulianto

Sirijos kovos su narkotikais pareigūnai konfiskavo rekordinį kiekį – 2,3 tonos – amfetamino tipo stimulianto, vadinamo kaptagonu, trečiadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija.

Sirijoje konfiskuotas rekordinis kiekis – 2,3 tonos – kaptagono.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Sirijoje konfiskuotas rekordinis kiekis – 2,3 tonos – kaptagono.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2022, 3:05 PM

Anksčiau teisėsaugos pareigūnai aptiko 249 kg kaptagono, paslėpto plieninėse mašinų detalėse konteineriuose, kurie buvo paruošti išplukdyti iš Viduržemio jūros Latakijos uosto.

Tyrimo metu pareigūnai išsiaiškino, kad kaimyninėje Chamos provincijoje esančiame ūkyje yra sandėlis, kuriame laikomi narkotikai, nurodė ministerija išplatintame pranešime.

„Konfiskuoti maišai svėrė 2 103 kg“, – rašoma pranešime ir priduriama, kad buvo suimta dešimt asmenų ir konfiskuotos kelios transporto priemonės.

Kilogramo kaptagono pakanka maždaug 6 tūkst. tablečių, taigi bendrai buvo konfiskuota per 14 mln. tablečių – tai didžiausias per daugelį metų Sirijos vyriausybės konfiskuotas šio narkotiko kiekis.

Keliose neseniai paskelbtose ataskaitose prezidento Basharo al Assado vyriausybės ir saugumo aparato aukšto rango pareigūnai buvo kaltinami atliekantys svarbų vaidmenį klestinčioje prekyboje kaptagonu.

Sirijos vidaus reikalų ministerijos paskelbtame trijų minučių trukmės vaizdo įraše matyti, kaip kovos su narkotikais būrio pareigūnai per reidą apleistame ūkyje aptinka krūvas tvarkingai supakuotų tablečių.

Tai didžiausias šiais metais konfiskuotas narkotikų kiekis. Per pirmąjį šių metų pusmetį visame regione konfiskuota daugiau kaip 145 mln. tablečių, rodo naujienų agentūros AFP duomenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.