Indijoje keleivinis lėktuvas buvo priverstas nusileisti dėl dūmų salone

Indijos vidaus reiso lėktuvas šeštadienį turėjo priverstinai nusileisti Naujojo Delio oro uoste, salonui prisipildžius dūmų tuojau po pakilimo skrendant į Džabalpuro miestą šalies centrinėje dalyje, pranešė oro bendrovė.

Indijoje keleivinis lėktuvas buvo priverstas nusileisti dėl dūmų salone.<br>SWNS/Scanpix nuotr.
Indijoje keleivinis lėktuvas buvo priverstas nusileisti dėl dūmų salone.<br>SWNS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2022, 3:53 PM

Bendrovės „SpiceJet“ lėktuvo keleiviai buvo saugiai evakuoti, laineriui sugrįžus į Naująjį Delį.

„Pasiekus 5 000 pėdų (1,5 km) aukštį įgula pastebėjo dūmus salone“, – sakoma bendrovės žinutėje, paskelbtoje per „Twitter“. Po šio incidento socialiniuose tinkluose greitai išplito vaizdo įrašas, kuriame esą matyti uždūmytas lėktuvo vidus.

Pigių skrydžių bendrovė „SpiceJet“ pastaraisiais mėnesiais jau ne pirmą kartą atsiduria dėmesio centre. Birželį kitas jos lėktuvas buvo priverstas nusileisti užsidegus kairiajam varikliui. Aviacijos tarnybos taip pat nusitaikė į „SpiceJet“ dėl netinkamos mokymų praktikos.

Bendrovė neatskleidė, kiek keleivių buvo šeštadienį skridusiame lėktuve, bet nurodė, kad laineris „saugiai“ nutūpė ir kad keliautojams buvo „nedelsiant organizuotas“ alternatyvus reisas.

Birželį į Naująjį Delį skridęs „SpiceJet“ lėktuvas su 185 keleiviai avariniu būdu nutūpė Indijos rytiniame Patnos mieste, užsiliepsnojus varikliui.

Gegužę šimtai keleivių įstrigo pakilti pasiruošusiuose lėktuvuose, bendrovei atšaukus arba atidėjus skrydžius dėl „mėginimo surengti išpirkos reikalaujančio viruso ataką“.

Tą patį mėnesį Indijos civilinės aviacijos tarnyba skyrė „SpiceJet“ milijono rupijų (apie 12,1 tūkst. eurų) baudą už lainerių „Boeing 737 MAX“ pilotų mokymą sugedusiu treniruokliu.

Tarnyba uždraudė 90 „SpiceJet“ pilotų skraidyti šiais lėktuvais, pareiškusi, kad jie nebuvo tinkamai apmokyti, pranešė vietos žiniasklaida.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.