Pietų Kinijos jūroje taifūnui nuskandinus inžinerijos laivą rasta 12 žuvusių įgulos narių

Kinijos tarnybos pirmadienį pranešė radusios iš viso 12 kūnų, praeitą savaitgalį vienam inžineriniam laivui, kuriame buvo 30 žmonių įgula, nuskendus Pietų Kinijos jūroje siaučiant taifūnui.

Anksčiau pirmadienį valstybinė žiniasklaida pranešė, kad pavyko išgelbėti nuskendusio laivo ketvirtą įgulos narį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Anksčiau pirmadienį valstybinė žiniasklaida pranešė, kad pavyko išgelbėti nuskendusio laivo ketvirtą įgulos narį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2022, 11:53 AM

„Iki liepos 4-osios 15 val. 30 min. (vietos laiku) gelbėjimo brigados rado ir ištraukė 12 kūnų, kurie, kaip manoma, yra nuskendusios aukos, teritorijoje maždaug už 50 jūrmylių (93 km) į pietvakarius nuo laivo nuskendimo vietos“, – sakom Guangdongo jūrinių paieškų ir gelbėjimo centro pranešime.

Anksčiau pirmadienį valstybinė žiniasklaida pranešė, kad pavyko išgelbėti nuskendusio laivo ketvirtą įgulos narį.

Išgelbėtas laivo įgulos narys yra stabilios būklės, o kitų dingusių įgulos narių paieškos ir gelbėjimo operacija tęsiasi, nurodė CCTV.

Iš viso Kinijoje registruotame plaukiojamajame krane „Fujing 001“ buvo 30 įgulos narių. Šis laivas dirbo statant kelias jūrinių vėjo jėgainių platformų statybose, skelbia vietos žiniasklaida.

Šeštadienį, siaučiant tropinei audrai „Chaba“, kurios vėjo greitis siekė 110 km per valandą, laivas perlūžo pusiau ir nuskendo. Artėdama prie Guangdongo provincijos ir Honkongo audra sustiprėjo iki taifūno.

Nelaimės metu „Fujing 001“ buvo už maždaug už 300 km nuo Honkongo.

Honkongo pareigūnai į pagalbą atsiuntė lėktuvų ir sraigtasparnių, tačiau sako, kad tikimybė rasti ir išgelbėti likusius įgulos narius yra „menka“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.