Norvegija leido gabenti krovinius iš Rusijos į rusų gyvenvietes Svalbarde

Norvegija sutiko praleisti rusų gyvenvietėms Svalbardo salyne skirtus krovinius per savo teritoriją. Tai trečiadienį pranešė televizijos kanalas NRK, remdamasis šalies Užsienio reikalų ministerija.

Norvegija sutiko praleisti rusų gyvenvietėms Svalbardo salyne skirtus krovinius per savo teritoriją.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Norvegija sutiko praleisti rusų gyvenvietėms Svalbardo salyne skirtus krovinius per savo teritoriją.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 6, 2022, 4:51 PM

„Norvegijos URM informavo, kad Norvegijos sunkvežimis nugabeno konteinerius iš Sturskugo kontrolės posto pasienyje į Trumsę, o iš ten jie jūra plukdomi į Svalbardo salyną“, - sakoma pranešime.

Kaip pareiškė Norvegijos diplomatijos žinybos atstovė Ane Lunde, šis sprendimas yra „dialogo su Rusija rezultatas“.

„Norvegija niekada neturėjo tikslo nutraukti krovinių tiekimą į Svalbardą ir konkrečiai į Barencburgą. Bet dėl sankcijų jie negalėjo būti pervežami Rusijoje įregistruotu sunkvežimiu. Į Trumse juos pristatė Norvegijos transporto bendrovė“, - paaiškino ji.

Birželio pabaigoje Norvegija atsisakė praleisti per Sturskugo kontrolės postą krovinius, skirtus rusų gyvenvietėms Svalbarde, nors Rusija prašė padaryti sankcijų taikymo išimtį.

Kroviniai į rusų gyvenvietes Svalbarde paprastai gabenami sunkvežimiais iš Murmansko į Trumsę per vienintelį Sturskugo kontrolės postą Rusijos ir Norvegijos pasienyje, o paskui jūra į Barencburgą. Šioje gyvenvietėje gyvena apie 500 žmonių, įskaitant šachtininkus, dirbančius Rusijos tresto „Arktikugol“ kasyklose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.