Į Pamploną sugrįžus San Fermino festivaliui 5 žmonės atsidūrė ligoninėje

Po pusę tonos sveriantiems koridos buliams ketvirtadienį per pirmą nuo 2019 metų bėgimą Ispanijos San Fermino festivalyje blaškant ir trypiant jaudulio mėgėjus, penki jų atsidūrė ligoninėje.

Į Pamploną sugrįžus San Fermino festivaliui 5 žmonės atsidūrė ligoninėje.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Į Pamploną sugrįžus San Fermino festivaliui 5 žmonės atsidūrė ligoninėje.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2022, 1:05 PM

Nė vienas žmogus nebuvo sužeistas ragais, bet kelis drąsuolius gyvuliai parbloškė ant akmeninio viduramžių miesto grindinio ar trypė kojomis.

Tai buvo pirmasis iš aštuonių Pamplonos San Fermino festivalio rytinių bulių bėgimų.

Vienas į ligoninę nuvežtas žmogus buvo gydomas dėl kojos sužeidimo, kitas griūdamas susitrenkė galvą, o vienam paaugliui sužeista ranka, sakė Raudonojo Kryžiaus atstovas.

Šeši buliai ir šeši paklusnūs jautukai, kurie išlaiko bandą drauge, brovėsi pro šimtų bėgikų, daugiausia vilkėjusių tradicinius baltus drabužius ir ryšėjusių raudonas skareles, jūrą.

Buliai maždaug 850 m nuo savo aptvaro iki koridos arenos nubėgo per 2 minutes ir 35 sekundes.

Vėliau ketvirtadienį jie bus nukauti per koridos kovas.

„Buliai laikėsi glaudžiu būriu, lėkė tiesiai, tad viskas baigėsi labai greitai“, – sakė bėgime dalyvavęs 46 metų IT darbuotojas Gordonas MacDonaldas iš Glazgo.

„Praėjo daug laiko nuo tada, kai čia bėgome, tad visi šiek tiek nervinosi, negalėjome tiksliai prisiminti, kaip viskas vyks“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.

Žmonės iš viso pasaulio suvažiuoja į maždaug 200 tūkst. gyventojų turinčią Pamploną Ispanijos šiaurėje išmėginti savo drąsos ir pasimėgauti 24 val. per parą trunkančiomis festivalio šventėmis, religinėmis procesijomis ir koncertais.

Festivalis, kurį išgarsino Ernesto Hemingway 1926 metų romanas „Fiesta: Ir pateka saulė“, praėjusį kartą buvo surengtas 2019-aisiais.

2020 ir 2021 metais pareigūnai dėl COVID-19 pandemijos atšaukė itin populiarų festivalį – tai buvo padaryta pirmą kartą nuo Ispanijos 1936–1939 metų pilietinio karo.

Nuo 1910-ųjų per bulių begimus žuvo 16 žmonių; praėjusį kartą taip nutiko 2009-aisiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.