Šri Lankos premjeras pageidauja atsistatydinti, kad būtų suformuota vienybės vyriausybė

Šri Lankos ministras pirmininkas Ranilas Wickremesinghe nusiteikęs atsistatydinti, kad būtų galima suformuoti naują vienybės vyriausybę, šeštadienį pranešė jo biuras.

Didelį spaudimą patiriantis Šri Lankos prezidentas Gotabaya Rajapaksa šeštadienį pabėgo iš savo oficialios rezidencijos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Didelį spaudimą patiriantis Šri Lankos prezidentas Gotabaya Rajapaksa šeštadienį pabėgo iš savo oficialios rezidencijos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-09 10:50, atnaujinta 2022-07-09 16:45

Ši žinia buvo paskelbta prezidentui Gotabayai Rajapaksai pabėgus iš savo oficialios rezidencijos, kai šią šturmavo protestuotojai.

„Siekiant užtikrinti piliečių saugumą, jis pasiruošęs sutikti su šia opozicijos partijos lyderių rekomendacija“ ir pasitraukti iš pareigų, sakoma R. Wickremesinghe kanceliarijos pranešime.

Didelį spaudimą patiriantis Šri Lankos prezidentas G,Rajapaksa anksčiau šeštadienį pabėgo iš savo oficialios rezidencijos, naujienų agentūrai pranešė vienas aukšto rango šaltinis gynybos tarnyboje.

Vėliau per televiziją buvo parodyta, kaip protestuotojai, reikalaujantys lyderio atsistatydinti, šturmuoja prezidentūrą.

„Prezidentas buvo išlydėtas į saugią vietą“, – nurodė šaltinis ir pridūrė, kad kariai šaudė į orą, siekdami neleisti įtūžusių žmonių miniai užimti prezidentūros.

Privačios televizijos „Sirasa TV“ reportaže matyti, kaip minia įsiveržė į prezidento rezidenciją, kuri anksčiau buvo budriai saugoma.

Šri Lankoje neramumus kursto ištisus mėnesius besitęsiantis maisto produktų ir degalų stygius, dažni elektros tiekimo sutrikimai ir didelė infliacija, išsekus užsienio valiutos atsargoms, reikalingoms gyvybiškai svarbių prekių importui.

Į sostinę Kolombą vyko daugybė žmonių, ketinančių dalyvauti naujoje demonstracijoje, salą apėmus beprecedentei ekonomikos krizei.

Policija atšaukė penktadienį paskelbtą įsaką dėl komendanto valandos įvedimo, kai opozicijos partijos, žmogaus teisių aktyvistai ir advokatų asociacija pagrasino paduoti į teismą policijos vadovą.

Tūkstančiai protestuotojų prieš vyriausybę nepaisė nurodymo likti namuose ir netgi privertė geležinkelių tarnybas skirti jiems traukinių nuvažiuoti į Kolombe šeštadienį vyksiantį mitingą, sakė pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.