Sujudimas Rusijos valdžioje: V. Putinas paaukštino ministrą, kuris taps išskirtinis

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paaukštino pramonės ministrą Denisą Manturovą, pakėlęs jį į ministro pirmininko pavaduotojo pareigas. Tai reiškia, kad ministro pirmininko Michailo Mišustino pavaduotojų skaičius padidės nuo 10 iki 11.

Vladimiras Putinas<br> Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-12 19:26, atnaujinta 2022-07-13 09:21

V. Putinas antradienį paskelbė įsaką, kuriuo nominavo pramonės ir prekybos ministrą D. Manturovą į naujas premjero pavaduotojo pareigas. D. Manturovas taps vieninteliu vyriausybės nariu, kuris yra ir ministras, ir vyriausybės vadovo pavaduotojas.

Galbūt tai rodo, kaip rimtai V. Putinas vertina pramonės susirūpinimą Vakarų sankcijomis, įvestomis po invazijos į Ukrainą. V. Putinas apibūdino ekonomines sankcijas kaip galimybę Rusijai padidinti vidaus gamybą ir tapti labiau nepriklausoma nuo importo.

D. Manturovo paskyrimą dar turi patvirtinti Valstybės Dūma, tačiau tai laikoma tik formalumu. Balsavimas gali vykti jau penktadienį, kai įstatymų leidėjams buvo nurodyta grįžti iš vasaros pertraukos į neeilinę sesiją. D. Manturovo kandidatūra įtraukta į darbotvarkę. Jis dirba Rusijos vyriausybės ministru nuo 2012 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.