Ukrainos separatistai Maskvoje atidarė savo „ambasadą“

Rusijos remiami Ukrainos separatistai antradienį atidarė savo „ambasadą“ Maskvoje, Kremliui toliau vykdant puolimą šioje provakarietiškoje šalyje.

Ukrainos separatistai Maskvoje atidarė savo „ambasadą“.<br> AP/Scanpix nuotr.
Ukrainos separatistai Maskvoje atidarė savo „ambasadą“.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2022, 7:52 PM

Prezidentas Vladimiras Putinas pripažino separatistinių Ukrainos Donecko ir Luhansko regionų nepriklausomybę likus kelioms dienoms iki įsakymo pradėti intervenciją – Rusija įsiveržė į Ukrainą vasario 24 dieną.

Antradienį apsiskelbusi vadinamoji Donecko liaudies respublika (DNR) atidarė savo „ambasadą“ Maskvos centre, šalia kelių Vakarų šalių diplomatinių atstovybių. Aukšti Rusijos pareigūnai ceremonijoje nedalyvavo, buvo sustiprintos policijos pajėgos.

Atsiskyrusio regiono užsienio reikalų ministerijos vadovė Natalija Nikanorova sakė, kad pastarosiomis dienomis padėtis vietoje pablogėjo, tad pasirinkta kukli ceremonija. Separatistų pareigūnai seniai sako norintys, kad jų regionai galiausiai prisijungtų prie Rusijos, tačiau N. Nikanorova antradienį pareiškė, kad svarbiausias tikslas – „išlaisvinti respubliką“. „Po to bus referendumas“, – sakė ji žurnalistams per bendrą pasirodymą su DNR „ambasadore“ Olga Makejeva.

Birželio pabaigoje Maskvos sąjungininkė Sirija irgi pripažino dviejų separatistinių Ukrainos regionų nepriklausomybę ir tapo pirmąja tai padariusia valstybe, be Rusijos. N. Nikanorova sakė, kad atsiskyręs regionas šiuo metu derasi su Šiaurės Korėja dėl galimo pripažinimo.

Separatistų atstovybė atidaryta 139-ąją Rusijos puolimo Ukrainoje dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.