Tragiška miško gaisro gesinimo operacija Graikijoje: nukritus sraigtasparniui, žuvo įgula

Du įgulos nariai žuvo trečiadienį prie Graikijos krantų nukritus priešgaisriniam sraigtasparniui, dalyvavusiam miško gaisro gesinimo operacijoje Samo saloje, pranešė tarnybos.

Graikijoje nukritus priešgaisriniam sraigtasparniui žuvo du įgulos nariai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Graikijoje nukritus priešgaisriniam sraigtasparniui žuvo du įgulos nariai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 14, 2022, 7:03 AM

Orlaiviui sudužus žuvo Rumunijos pilietis ir vienas ryšį palaikęs graikų pareigūnas, bet kiti du įgulos nariai, Moldavijos piliečiai, buvo išgelbėti, naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė pakrančių apsaugos tarnybos atstovė.

Sovietinių laikų sraigtasparnis Mi-8, nuomojamas priešgaisrinėms operacijoms iš Ukrainos, pakilo iš Samo salos 16 val. 39 min. vietos (ir Lietuvos) laiku, o 17 val. 55 min. sudužo netoli jos krantų.

Paieškų ir gelbėjimo operacijoje dalyvavo devyni laivai: penki – pakrančių apsaugos tarnybos, du – kariuomenės ir dar du privatūs, taip pat vienas sraigtasparnis, sakė atstovė.

Visi 27 Samo salos ugniagesiai, keturi lėktuvai ir sraigtasparnis malšino liepsnas miškingoje saloje, esančioje netoli Turkijos krantų. Priešgaisrinė tarnyba nurodė, kad ugnis sparčiai plito dėl stipraus vėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.