JAE nuteisė kalėti trejus metus buvusį J. Khashoggi advokatą

Jungtinių Arabų Emyratų teismas nuteisė kalėti trejus metus JAV pilietybę turintį Jamalo Khashoggi – Saudo Arabijos disidento žurnalisto, nužudyto Rijado konsulate Stambule 2018 metais – buvusį advokatą, kaltintą pinigų plovimu ir vengimu mokėti mokesčius.

JAE nuteisė kalėti trejus metus buvusį J. Khashoggi advokatą.<br>Zuma Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
JAE nuteisė kalėti trejus metus buvusį J. Khashoggi advokatą.<br>Zuma Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 17, 2022, 3:07 PM

Teisininkas Asimas Ghafooras bus išsiųstas, vėlai šeštadienį pranešė JAE valstybinė naujienų agentūra WAM, nenurodžiusi deportacijos datos.

Abu Dabio pinigų plovimo teismas taip pat nurodė A. Ghafoorui sumokėti 816,7 tūkst. JAV dolerių (eurų) baudą, paskirtą, teismui nuteisus jį už akių.

JAE pareigūnai nurodė, kad advokato areštas buvo koordinuotas su JAV, siekiant „kovoti su tarptautiniais nusikaltimais“.

Pasak Emyratų valstybinės žiniasklaidos, amerikiečių teisėsauga paprašė Abu Dabio pagalbos atliekant tyrimą dėl įtariamo A. Ghafooro vengimo mokėti mokesčius bei įtartinų pinigų pervedimų Emyratuose.

Autokratinė Persijos įlankos arabų monarchija paskelbė apie įkalinimo bausmę, išvakarėse Vašingtone įsikūrusiai žmogaus teisių organizacijai „Democracy for the Arab World Now“ (DAWN) išreiškus susirūpinimą dėl A. Ghafooro suėmimo Dubajaus tarptautiniame oro uoste.

DAWN pranešė, kad jos valdybos narys – Virdžinijos valstijoje dirbantis advokatas, atstovavęs J. Khashoggi ir jo sužadėtinei Hatice Cengiz, ketvirtadienį skrido į Stambulą dalyvauti vestuvėse.

Pasak organizacijos, jį sučiupo civiliais drabužiais apsirengę JAE saugumo agentai, išsiuntę persėsti į kitą lėktuvą nespėjusį teisininką į sulaikymo centrą Abu Dabyje.

A. Ghafooras nieko nežinojo apie jo atžvilgiu iškeltą bylą ir mažiau nei prieš metus be jokių incidentų kirto Dubajaus sieną, pareiškė DAWN.

JAV ambasada Abu Dabyje kol kas nesureagavo į prašymą pateikti komentarų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.