Saugumo pajėgos sutriuškino prieš vyriausybę nukreiptų protestų stovyklą Šri Lankoje

Daugiau nei 1000 kareivių ir policininkų Šri Lankoje naktį įsiveržė į pagrindinę protestuotojų stovyklą aplink prezidento rūmus Kolombe ir suėmė mažiausiai aštuonis žmones, penktadienio rytą pranešė policijos atstovas.

 Daugiau nei 1000 kareivių ir policininkų Šri Lankoje naktį įsiveržė į pagrindinę protestuotojų stovyklą.<br>AP/Scanpix nuotr.
 Daugiau nei 1000 kareivių ir policininkų Šri Lankoje naktį įsiveržė į pagrindinę protestuotojų stovyklą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2022, 8:45 AM

Vos keliomis valandomis anksčiau buvęs ministras pirmininkas Ranilas Wickremesinghe buvo prisaikdintas Šri Lankos prezidentu, jis pakeitė buvusį prezidentą Gotabayą Rajapaksą, praėjusią savaitę pabėgusį iš šalies dėl precedento neturinčių masinių antivyriausybinių protestų. Demonstrantai reikalavo ir R. Wickremesinghe‘s pasitraukimo iš politikos, nes laiko jį G. Rajapaksos sąjungininku.

Smurtinis susidorojimas su protestuotojais gali turėti įtakos labai įsiskolinusios Šri Lankos ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) deryboms. Maždaug 22 mln. gyventojų turinti valstybė prašo TVF pagalbos, kad įveiktų didžiausią per dešimtmečius šalį ištikusią ekonomikos krizę. Bereikalingas jėgos panaudojimas gali pakenkti Šri Lankos tarptautinei reputacijai.

Šri Lanka, su jos augančia vidurine klase kadaise reklamuota kaip naujasis Singapūras, patiria drastišką degalų, maisto ir vaistų stygių, didžiausiai per dešimtmečius ekonominė krizė kilo dėl netinkamo valdymo ir prastų politinių sprendimų. Padėtį dar labiau pablogino dėl pandemijos prarastos pajamos iš turizmo. Dešimtys tūkstančių prieš vyriausybę nusiteikusių protestuotojų pastarosiomis savaitėmis išėjo į gatves, daugelis dėl sunkios ekonominės padėties kaltino buvusio prezidento šeimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.