Kanadoje per šaudynes žuvo du žmonės, užpuolikas nukautas

Šalia Vankuverio miesto Kanados vakaruose pirmadienį paryčiais per kelis šaudymo incidentus užpuolikas nušovė du žmones ir buvo nukautas policijos, pranešė pareigūnai.

Kanados karališkoji raitoji policija pirmadienį pranešė apie kelis šaudymo incidentus vakarinės Britų Kolumbijos provincijos mieste Langlyje.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Kanados karališkoji raitoji policija pirmadienį pranešė apie kelis šaudymo incidentus vakarinės Britų Kolumbijos provincijos mieste Langlyje.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2022, 5:33 PM, atnaujinta Jul 26, 2022, 8:11 AM

Ankstesniuose pranešimuose buvo nurodoma, kad užpuolikas galėjo taikytis į benamius, tačiau Langlio miesto pareigūnai šios informacijos iš karto nepatvirtino.

Langlis, turintis 130 tūkst. gyventojų, yra už maždaug už valandos kelio į pietryčius nuo Vankuverio.

„Galiu patvirtinti, kad užpuolikas, kuris, manoma, veikė vienas, pašovė keturis žmones“, – spaudos konferencijoje sakė Langlio policijos viršininkas Ghalibas Bhayani.

Dvi šaulio aukos mirė, viena pašauta moteris yra kritinės būklės, o ketvirtas asmuo buvo sužeistas į koją, ir pavojus jo gyvybei negresia.

Gh. Bhayani sakė, kad pareigūnai vis dar stengiasi nustatyti aukų ir įtariamojo tapatybes bei išsiaiškinti, ar tarp jų yra koks nors ryšys.

„Šiuo metu nustatinėjame, kas tiksliai yra šie žmonės, ir negalime patvirtinti, kad jie iš tiesų yra benamiai“, – sakė žmogžudysčių skyriaus tyrėjas Davidas Lee apie aukas.

Keletas Langlio gyventojų socialiniame tinkle „Twitter“ dalinosi žinutėmis, kurių sulaukė iš policijos maždaug 6 val. 15 min. vietos (16 val. 15 min. Lietuvos) laiku. Jose perspėjama, kad buvo šaudoma keliose vietose miesto centre.

Vėlesniame pranešime gyventojai buvo informuoti, kad įtariamasis nebekelia grėsmės, tačiau jie buvo raginami nesiartinti prie to rajono.

Su šaunamaisiais ginklais susiję smurtiniai nusikaltimai sudaro mažiau nei 3 proc. visų smurtinių nusikaltimų Kanadoje, tačiau nuo 2009 metų vienam gyventojui tenkančių incidentų, kai šaudoma su tikslu nužudyti ar sužeisti, skaičius išaugo penkis kartus.

Po masinių šaudynių bangos Jungtinėse Valstijose Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau pasiūlė įšaldyti rankinių šaunamųjų ginklų nuosavybę, taip faktiškai uždraudžiant jų importą ir pardavimą.

2020 metų gegužę, po Naujosios Škotijos provincijoje įvykusių kruviniausių šaudynių šalies istorijoje, nusinešusių 23 gyvybes, Kanada uždraudė 1 500 rūšių karinės paskirties arba puolamųjų šaunamųjų ginklų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.