J. Bidenas sveiksta nuo COVID-19 ir „su kiekviena diena jaučiasi geriau“

JAV prezidentas Joe Bidenas, sveikstantis nuo koronavirusinės infekcijos, pirmadienį sakė, kad „su kiekviena diena jaučiasi vis geriau“, o Baltieji rūmai antradienį planuoja susitikimą naujos kartos vakcinų, galinčių geriau apsaugoti nuo itin užkrečiamų viruso variantų, kūrimui aptarti.

Joe Bidenas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Joe Bidenas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-26 14:07

Po virtualaus susitikimo, kurio metu kalbėta apie kompiuterių lustų gamybą, J. Bidenas sakė, kad „viskas visiškai gerai“ dėl kas vakarą jam atliekamų medicininių testų.

Prezidentas taip pat sakė, kad jau geriau miega, ir pajuokavo, kad pirmadienį – ketvirtą jo izoliacijos dėl COVID-19 dieną – jį turėjo pažadinti šuo.

„Žmonos čia nėra, o ji paprastai jį išveda“, – sakė J. Bidenas. Jis papasakojo dar prieš septynias ryto pajutęs „savo šunį kaišiojat nosį prie krūtinės“.

Kol prezidentas izoliuojasi Baltuosiuose rūmuose, pirmoji ponia Jill Biden gyvena šeimos namuose Delavero valstijoje.

J. Bidenas sakė, kad vis dar yra užkimęs ir sloguoja, bet, „Dievui leidus, visiškai pasveiks“.

„Mano režimas nėra įprastas, bet darau visa, ką privalau daryti“, – pridūrė jis.

Tai buvo pirmas viešas J. Bideno pasirodymas nuo penktadienio. Nors jo balsas atrodė užkimęs, sunkus nuolatinis kosulys beveik dingo.

J. Bidenas taip pat iš anksto buvo įrašęs kalbą juodaodžių teisėsaugos vadovų organizacijos NOBLE konferencijai Orlande Floridoje. Joje jis aptarė 2021 metų sausio 6-osios riaušes JAV Kapitolijuje.

Prezidentas, kuriam COVID-19 testais buvo nustatyta ketvirtadienį, tikriausiai užsikrėtė potipio BA.5 pandeminiu koronavirusu. Pirmadienį paskelbtame J. Bideno gydytojo dr. Kevino O'Connoro pranešime sakoma, kad prezidento simptomai „beveik visiškai išnyko“, o gyvybinės funkcijos išlieka „absoliučiai normalios“.

J. Bidenas vartoja antivirusinius vaistus „Paxlovid“.

Antradienis, penkta izoliacijos rezidencijoje Baltųjų rūmų antrajame aukšte diena, bus svarbi sveikimo procesui. Baltųjų rūmų atsako į COVID-19 koordinatorius dr. Ashishas Jha sakė, kad J. Bidenas galės užbaigti izoliaciją, jei antradienį jo greitųjų antigenų testų rezultatai bus neigiami, nors ateinančias kelias dienas jis dar nešios gerai priglundančią veido kaukę.

Paklaustas, kokia tuomet būtų J. Bideno darbotvarkė, A. Jha atsakė: „Pažiūrėkime, kai testai bus neigiami.“

Atskirai antradienio susitikime dėl vakcinų dalyvaus aukščiausio rango administracijos pareigūnai, mokslininkai ir farmacijos kompanijų vadovai. Pasitarimas rengiamas šalyje daugėjant užsikrėtimo omikron varianto BA.5 potipiu atvejų.

Nors esamos vakcinos ir antivirusiniai vaistai padeda užkirsti kelią hospitalizacijos ir mirties atvejams, tikimasi, kad naujos kartos skiepai galėtų suteikti ilgesnę apsaugą nuo reikšmingų simptomų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.