R. T. Erdoganas ir V. Putinas rugpjūčio 5 dieną susitiks Sočyje

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas rugpjūčio 5 dieną Rusijos Juodosios jūros Sočio kurorte susitiks su Rusijos kolega Vladimiru Putinu, pranešė Turkijos prezidentūra.

 Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas rugpjūčio 5 dieną Rusijos Juodosios jūros Sočio kurorte susitiks su Rusijos kolega Vladimiru Putinu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas rugpjūčio 5 dieną Rusijos Juodosios jūros Sočio kurorte susitiks su Rusijos kolega Vladimiru Putinu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2022, 4:48 PM

Abu lyderiai pirmą kartą po Rusijos invazijos į Ukrainą susitiko liepos 19 dieną Teherane vykusio viršūnių susitikimo dėl Sirijos kuluaruose. R. T. Erdoganas siekia, kad gerus santykius tiek su Maskva, tiek su Kyjivu palaikanti Turkija būtų svarbiausia žaidėja ieškant diplomatinių būdų sustabdyti penkis mėnesius trunkantį karą. Turkija bendradarbiavo su Jungtinėmis Tautomis, siekdama, kad kariaujančios šalys praėjusią savaitę Stambule pasirašytų susitarimą, kuriuo norima atnaujinti grūdų išvežimą per Juodąją jūrą.

Savo ruožtu Rusija susirūpinusi dėl R. T. Erdogano grasinimų pradėti naują karinį įsiveržimą į šiaurės Siriją. Dešimtmetį trunkančiame konflikte Rusija ir Iranas palaiko Sirijos vyriausybę, o Turkija – įvairias sukilėlių grupes. Ir V. Putinas, ir Irano lyderiai praėjusią savaitę ragino R. T. Erdoganą nepradėti naujo puolimo Sirijoje. Analitikai mano, kad Turkija norėtų gauti Rusijos ir Irano pritarimą prieš pradėdama naują kampaniją prieš kurdų kovotojus Šiaurės Sirijoje, juos Ankara laiko „teroristais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.