Tragiška Anglijos lietuvės istorija: 31 metų mama nusižudė po to, kai dukra su tėčiu išėjo pavalgyti

Jungtinės Karalystės teisme buvo nuspręsta dėl 31 metų lietuvės Indrės Razutytės savižudybės bylos. Ją namuose Pontefracto mieste aptiko partneris Nathanas Price'as kartu su policija, kai jis grįžo namo su jų mažamete dukra.

Lietuvę namuose aptiko partneris Nathanas Price'as kartu su policija.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Lietuvę namuose aptiko partneris Nathanas Price'as kartu su policija.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 27, 2022, 8:44 PM

Netrukus medikai motiną paskelbė mirusia įvykio vietoje, praneša „YorkshireLive“.

Antradienį (liepos 26 d.) Veikfildo teisme jos mirtis buvo pripažinta savižudybe.

Sugyventinio pareiškime teismui patvirtinta, kad jis ir Lietuvoje gimusi Indrė išsiskyrė kelios dienos prieš tragišką įvykį ir nuo to laiko pradėjo tartis, kaip kartu auginti dukrą.

Jis prisiminė, kad anksčiau tą dieną buvo nuvykęs į Indrės namus pasiimti vaiko pavalgyti, tačiau grįždamas atgal nesulaukė jokio atsakymo, kai parašė jai SMS žinutę.

Nuvykęs į namus, jis rado namą tuščią ir išjungtą šviesą, todėl nuvedė dukrą į vidų per neužrakintą žiemos sodą, esantį gale, ir tik tada pastebėjo ant virtuvės stalviršio užrašytus raštelius.

„Kai įėjau, ant virtuvės stalviršio pamačiau užrašus. Perskaitęs juos susirūpinau – sunerimau ir paskambinau į policiją“, – sakė jis.

Policijos pareigūnai atvyko 19.02 val. ir visi trys ieškojo Indrės. Pirmasis ją pro stiklines duris, vedančias į garažą, pastebėjo policininkas Barracloughas ir buvo iškviesta greitoji pagalba.

Veikfildo koronerio teismas išgirdo, kad partneris Nathanas Price'as, prieš surasdamas Indrę, nusivedė jos mažametę dukrą pavalgyti. Nathanui ir policininkui pavyko išdaužti langą, vedantį į garažą, kur jie ir rado Indrę. Buvo bandoma daryti dirbtinį kvėpavimą, tačiau 19.33 val. medikai tragiškai konstatavo jos mirtį.

Indrės motina rašytiniame pareiškime, kurį perskaitė koronerio padėjėjas Johnas Hobsonas, teigė, kad lietuvės mirtis jai sukėlė visišką šoką, nes jos „stipri“ dukra vos prieš kelias dienas planavo grįžti į Lietuvą aplankyti savo tėvynę.

Prisimindama jų pokalbius SMS žinutėmis likus kelioms dienoms iki jos mirties, ji sakė: „Pokalbiai buvo visiškai normalūs, nieko, kas keltų nerimą“.

„Man labai sunku patikėti ir suprasti. Indrė buvo labai stiprus žmogus ir niekada nerodė jokių požymių, dėl kurių būtų galėjusi atimti sau gyvybę. Paskutinį kartą ją ir Nathaną aplankiau 2021 m. spalį – jie abu iš tiesų atrodė keisti ir tarsi galėtų pasukti skirtingais keliais. Tikėjau, kad jie bando susitaikyti“, – kalbėjo motina.

Teismas padarė išvadą, kad yra įsitikinęs, jog Indrės mirties priežastis buvo savižudybė.

Kreipdamasis į jos motiną, jis sakė: „Reiškiu jums užuojautą ir dėkoju už jūsų pastangas atvykti į šalį, kad šiandien galėtumėte būti čia dėl savo dukters. Užuojautą reiškiu ir Indrės dukrai bei ponui N.Price'ui.“

Parengta pagal „The Mirror“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?