JK pirmą kartą transliuotas nuosprendžio paskelbimas žudikui

Britų televizijos ketvirtadienį pirmą kartą transliavo nuosprendžio paskelbimą šalies baudžiamųjų bylų teisme, Jungtinės Karalystės teisinei sistemai siekiant didinti skaidrumą.

JK pirmą kartą transliuotas nuosprendžio paskelbimas žudikui.<br>AP/Scanpix nuotr.
JK pirmą kartą transliuotas nuosprendžio paskelbimas žudikui.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-28 16:44

Per posėdį teismas kaltinamajam už nužudymą per neatsargumą skyrė laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę.

„Atvėrus teismo salę kameroms, padidės skaidrumas ir pasitikėjimas teisingumo sistema“, – parašė socialiniame tinkle „Twitter“ vicepremjeras, teisingumo ministras Dominicas Raabas.

„Dabar visuomenė galės matyti, kaip vykdomas teisingumas, o tai padės geriau suprasti teisėjų priimamus sudėtingus sprendimus“, – pridūrė jis.

2020 metais buvo priimtos pataisos, kad teisme būtų galima naudoti kameras, tačiau dėl koronaviruso pandemijos jų įgyvendinimas buvo atidėtas.

Transliuotojai palankiai įvertino pataisas, suteikiančias jiems galimybę filmuoti teisėjus, skelbiančius nuosprendžius sunkiems nusikaltėliams.

„Teisingumo vykdymas turi būti matomas, todėl tai labai svarbus momentas teisingumo sistemos skaidrumui“, – sakė BBC naujienų tarnybos laikinasis direktorius Jonathanas Munro.

„Sky News“ vadovas Johnas Ryley sakė: „Anglijos ir Velso karūnos teismo teisėjų skelbiamų nuosprendžių filmavimas yra žiūrovo pergalė.“

Londono Old Beilio teismo teisėja Sarah Munro ketvirtadienį ryte paskelbė pirmąjį nuosprendį filmuojant televizijos kameroms.

S. Munro skyrė 25 metų Benui Oliveriui laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę už tai, kad peiliu mirtinai subadė savo senelį. Teisėja nurodė, kad B. Oliveris turės kalėti mažiausiai 10 metų ir aštuonis mėnesius.

Nors kameros teisme yra leidžiamos, filmuojamas tik teisėjas, kad būtų apsaugotas proceso dalyvių privatumas. Siekiant išvengti bet kokių teisinių pažeidimų, transliacija vyksta su 10 sekundžių vėlavimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.