Būtų „didžiausia Ukrainos draugė“ – JK kandidatė į premjero postą L. Truss žada daugiau paramos Kijevui

Užsienio reikalų ministrė Liz Truss, kuri yra pagrindinė kandidatė pakeisti Didžiosios Britanijos ministrą pirmininką Borisą Johnsoną, pareiškė, kad laimėjusi šį postą ji būtų „didžiausia Ukrainos draugė“, ir sakė, kad tuoj pat paskambintų Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui.

Kandidatė į JK premjero postą Liz Truss.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kandidatė į JK premjero postą Liz Truss.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-29 15:36

B. Johnsonas, kuris anksčiau šį mėnesį buvo priverstas paskelbti apie savo atsistatydinimą, dėl Jungtinės Karalystės konservatorių partijoje kilusio sukilimo dėl virtinės skandalų, nuo pat Rusijos invazijos pradžios aktyviai rėmė Ukrainą. Jis du kartus vyko į sostinę Kijevą susitikti su V. Zelenskiu.

L. Truss, kuri, būdama užsienio reikalų ministrė, prižiūrėjo sankcijų įvedimą artimiausiems Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui asmenims, sakė, kad bendradarbiaus su sąjungininkais, kad Ukrainai būtų suteikta daugiau ginklų ir humanitarinės pagalbos.

„Būdama ministre pirmininke būsiu didžiausia Ukrainos draugė – sekant Boriso Džonsono pėdomis – ir įsipareigosiu užtikrinti, kad V. Putinas Ukrainoje žlugtų ir patirtų strateginį pralaimėjimą, o Rusija ateityje būtų suvaržyta“, – sakoma jos pareiškime.

„Šis konfliktas yra ant plauko, ir dabar ne laikas kalbėti apie nuolaidas ir kompromisus siaubingam diktatoriui... Esu kandidatė, kuria britai dėl Ukrainos klausimų gali pasitikėti, taip pat gindami mūsų laisvę namuose ir užsienyje.“

L.Truss varžosi dėl naujojo ministro pirmininko posto su buvusiu finansų ministru Rishi Sunaku.

Nuomonių apklausose tarp konservatorių partijos narių, L.Truss pirmauja. Kelias savaites truksiantys balsavimai rugsėjo 5 d. galutinai nuspręs, kas taps naujuoju Didžiosios Britanijos ministru pirmininku.

Parengta pagal „Reuters“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.