Paskelbtas įrašas, kaip žiauriai rusai kankina Ukrainos karį: budelio tapatybė jau nustatyta

Rusijoje socialiniuose tinkluose plinta įrašas, kuriame neva užfiksuota kaip kankinamas Ukrainos karo belaisvis ir vėliau jis nužudomas. Filmuotoje medžiagoje matoma, kaip Rusijos karinę uniformą vilkintis asmuo peiliu nupjauna ukrainiečio lytinį organą.

Preliminariais duomenimis, kankinimus vykdė „Achmat“ padalinio samdinys Vitalijus Arošanovas.<br>Lrytas.lt koliažas.
Preliminariais duomenimis, kankinimus vykdė „Achmat“ padalinio samdinys Vitalijus Arošanovas.<br>Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2022, 4:55 PM, atnaujinta Jul 29, 2022, 5:15 PM

Vaizdo įraše taip pat matyti, kad auka vilki ukrainietiškus maskuojamuosius drabužius, jam užčiaupta burna, o rankos surištos už nugaros. Vyras guli bejėgis ant grindų, o rusišką uniformą su „Z“ raiščiu vilkintis vyras, naudodamasis dėžės pjaustytuvu, nupjauna jo drabužius, šaukdamas žeminančius įžeidimus rusų kalba. Vaizdo įraše matomi dar bent du vyrai, kurie, matomai, yra Rusijos kariai.

Vaizdo medžiagoje greitai buvo nustatyta ir paties egzekucijos vykdytojo tapatybė. Nors kol kas neaišku, kada šis vaizdo įrašas buvo nufilmuotas, atrodo, kad tas pats vyras, pasirodė birželio mėnesį transliuotame Rusijos valstybės remiamos žiniasklaidos priemonės RT įraše. Tame įraše matyti, kaip šis karys su šautuvu vaikšto aplink chemijos gamyklą „Azot“ Severodonecko mieste po Ukrainos pasitraukimo iš miesto. Įraše, kuris buvo paskelbtas „RIA Novosti Telegram“ kanale, šis vyras buvo įvardijamas kaip Rusijos kariuomenės čečėnų bataliono „Achmat“ narys. Vis dėlto, Ukrainos naujienų agentūrai nepriklausomai patvirtinti šio įrašo nepavyko.

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailas Podoliakas po įrašo išplitimo teigė, kad Ukraina kovoja su kanibalais, o visi šio įvykio kaltininkai bus surasti ir nubausti.

„Rusijos propagandistai su susižavėjimu rodė, kaip grupė Rusijos žmogžudžių suluošino ukrainiečių belaisvį. Visas pasaulis turi suprasti: Rusija yra kanibalų, kurie mėgsta kankinti ir žudyti, šalis. Tačiau karo migla nepadės Rusijos egzekutoriams išvengti bausmės. Nustatysime kiekvieno tapatybę. Mes visus sučiupsime“, – rašė jis socialiniame tinkle „Twitter“.

Žiaurios ukrainiečių kareivio žmogžudystės akivaizdoje JAV Kongreso vadinamosios Helsinkio komisijos vyresnysis patarėjas Paulas Massaro paragino suteikti Ukrainai tolimojo nuotolio raketas ATACMS, kurios gali tiksliai pataikyti į 165–310 km. spinduliu esančius taikinius, įskaitant modernius tankus.

Kaip „Twitter“ rašė P.Massaro, Rusijos karo nusikaltimai yra „įžeidimas visai žmonijai“ ir pridūrė, kad vienintelis būdas nutraukti Rusijos blogį yra Ukrainos pergalė.

„Rusijos okupantų vykdomas bjaurus blogis. Daugiau jokių atidėliojimų. Padėkite Ukrainai jį nutraukti. Rusijos okupantų barbariškumas ir nužmogėjimas kelia pasibjaurėjimą. Kastracija, vaikų žudymas, prievartavimas, miestų lyginimas su žeme. Ir begalinis blogis. ATACMS ir tankai. Duokite jiems viską. Viskas, ko reikia, kad šis nusikaltimas žmonijai būtų nutrauktas“, – rašė P.Massaro.

Per penkis mėnesius nuo vasario 24 d., Rusija į nelaisvę paėmė tūkstančius karių ir savanorių. Gegužės viduryje maždaug 2 500 Ukrainos karių pasidavė paskutinėje Mariupolio tvirtovėje. Daugelis kovotojų, kurie buvo pasislėpę plieno gamykloje „Azovstal“, buvo išsiųsti į buvusią kalinių koloniją, esančią už 55 km. į šiaurę nuo miesto.

Paskelbti žiaurūs okupantų makabriško poelgio vaizdai.

Nuo tada, kai Kremlius pradėjo invaziją į Ukrainą, Rusijos kariams buvo pateikta daugybė kaltinimų, apimančių karo nusikaltimus. Vladimiro Putino vyriausybė visus juos kategoriškai neigė.

Parengta pagal UNIAN inf. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.