Vokietija remia Graikiją jos konflikte su Turkija dėl Egėjo jūros salų

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock stojo į Graikijos pusę konflikte su Turkija dėl Graikijos salų suvereniteto rytinėje Egėjo jūros dalyje, penktadienį Atėnuose susitikusi su Graikijos kolega Niku Dendijasu.

Annalena Baerbock.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Annalena Baerbock.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2022, 4:16 PM

„Graikijos salos yra Graikijos teritorija ir niekas neturi teisės tuo abejoti“, – sakė A. Baerbock. Vokietijos vyriausybė parodys solidarumą su Graikija ir gins Europos šeimą, sakė ji ir pridūrė, kad tai bus jos žinutė Turkijai, kai ji vėliau penktadienį keliaus į Stambulą. „Mums reikia vienybės, mums reikia dialogo ir mums reikia ramių veiksmų šiais sunkiais laikais“, – sakė A. Baerbock, turėdama galvoje įtampą tarp dviejų NATO narių ir karo Ukrainoje keliamus iššūkius.

Vakarų aljanso vidaus konfliktas yra būtent tai, ko siekia Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, sakė ji.

N. Dendijas pareiškė nepasitenkinimą, kad Graikijai per jos konfliktą su Turkija trūksta paramos Europos Sąjungos (ES) lygiu. Jis sakė, kad Briuselyje kalbėdamas apie Graikijos problemą „dažnai jaučiasi vienas“. Jis paragino ES užsienio reikalų ministrus lankantis Turkijoje palaikyti ES politiką ir pasmerkti smurtą, kuriuo grasina Ankara.

Turkija abejoja ​​Graikijos salų rytinėje Egėjo jūroje suverenumu ir pareikalavo išvesti Graikijos karinius dalinius pagal tarptautines sutartis, o Graikija atkreipia dėmesį į desantinius laivus prie Turkijos krantų. Turkijos lėktuvai nuolat praskrenda virš Graikijos salų, be to, abi šalys nesutaria dėl dujų jūros dugne, į šį konfliktą įsivėlęs ir Kipras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.