S. Lavrovas atvyko į Mianmarą deryboms su chunta

Rusijos užsienio reikalų ministras trečiadienį atvyko į Mianmarą derybų su chuntos lyderiais. Rusijos užsienio reikalų ministerija tviteryje pranešė, kad Sergejus Lavrovas atvyko į kariškių valdomą sostinę Neipidą „darbo vizito“. Jis susitiks su chuntos užsienio reikalų ministru ir Mianmaro vadovybe, sakoma ministerijos pranešime, paskelbtame prieš kelionę.

Rusijos užsienio reikalų ministras S. Lavrovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos užsienio reikalų ministras S. Lavrovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-03 08:30

Chunta kol kas nekomentavo vienos iš svarbiausių jos sąjungininkių ir ginklų tiekėjų aukščiausio diplomato vizito. S. Lavrovo vizitas vyksta tvyrant tarptautiniam pasipiktinimui dėl pirmą kartą per pastaruosius dešimtmečius chuntos įvykdytų mirties bausmių keturiems kaliniams, įskaitant buvusį įstatymų leidėją ir demokratijos aktyvistą.

S. Lavrovas taip pat turi vykti į Pietryčių Azijos valstybių asociacijos (ASEAN) užsienio reikalų ministrų susitikimą Kambodžoje. Aukščiausias chuntos diplomatas iš jos pašalintas dėl atsisakymo užmegzti dialogą su oponentais.

Rusija ir jos sąjungininkė Kinija kaltinamos ginklų tiekimu chuntai, kuri po pernai įvykdyto perversmo panaudoja juos prieš civilius. Chuntos vadovas Min Aung Hlaingas liepą lankėsi Maskvoje „privataus“ vizito ir, kaip pranešama, susitiko su Maskvos kosmoso ir branduolinių agentūrų pareigūnais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?