Kremlius ragina Turkiją „nedestabilizuoti“ Sirijos

Prieš Rusijos ir Turkijos prezidentų Vladimiro Putino ir Recepo Tayyipo Erdogano susitikimą Kremlius penktadienį paragino Ankarą „nedestabilizuoti“ Sirijos kariniu puolimu.

V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2022, 4:33 PM, atnaujinta Aug 5, 2022, 6:51 PM

„Turkijos susirūpinimas saugumu teisėtas, ir mes, žinoma, į tai atsižvelgiame“, – reporteriams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Labai svarbu neleisti jokių veiksmų, galinčių nulemti situacijos Sirijoje destabilizavimą ar pakenkti Sirijos teritoriniam ir politiniam vientisumui“, – pridūrė jis.

V. Putinas ir R. T. Erdoganas vėliau penktadienį turi susitikti Rusijos Juodosios jūros kurorte Sočyje. D. Peskovas sakė, kad per derybas lyderiai aptars ir Sirijos klausimą.

Turkijos prezidentas jau keli mėnesiai grasina pradėti operaciją prieš kurdų kovotojus Sirijos šiaurėje.

Praėjusį mėnesį per viršūnių susitikimą Teherane V. Putinas išreiškė Rusijos nepritarimą R. T. Erdogano planuojamam puolimui.

Rusija ir Turkija yra svarbios tarptautinės žaidėjos Sirijoje, nuo 2011 metų draskomoje pilietinio karo. Maskva šiame kare remia Damaską, o Ankara – opozicines grupes.

V. Putinas ir R. T. Erdoganas penktadienį taip pat kalbės apie Rusijos vasario 24 dieną užpultą Ukrainą.

Turkija padėjo pasiekti susitarimą dėl ukrainietiškų grūdų išvežimo Juodąja jūra atnaujinimo po karo veiksmų nulemtos blokados.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.