Atskleistas buvusios V. Putino žmonos Liudmilos praturtėjimas: valdo milijoninį turtą ir Europos šalyse

Rusijos opozicionieriaus Aleksejaus Navalno komanda išleido filmą apie buvusią Vladimiro Putino žmoną Liudmilą Ocheretnają. 44 minučių trukmės vaizdo įrašas paskelbtas opozicionieriaus „YouTube“ kanale.

Vladimiras Putinas ir buvusi jo žmona Liudmila Ocheretnaja.<br>AP/Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas ir buvusi jo žmona Liudmila Ocheretnaja.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2022, 10:48 AM

Liudmila Putina daugelį metų apsimetinėjo „pirmąja ponia“, nors Vladimiro Putino prezidentavimo laikotarpiu jų santuoka buvo tik fiktyvi. Liudmila Putina buvo nematoma: ją slėpė, neleido viešai pasisakyti.

Filmo pradžioje buvo pristatoma buvusios prezidento žmonos tapatybė, remiantis įrašais „LiveJournal“ žurnale, kurį, A. Navalno bendražygių nuomone, iki 2008 m. slapta vedė Liudmila Ocheretnaja.

„Radome Liudmilos Ocheretnajos asmeninį dienoraštį, sužinojome, kiek ji uždirba, ir išsiaiškinome, kaip ji supirkinėja Europos nekilnojamąjį turtą“, – nurodoma filme.

Remiantis tyrėjų duomenimis, buvusi Rusijos prezidento sutuoktinė turi du butus Ispanijoje, kurių bendra vertė viršija 2 mln. eurų.

Didelė dokumentinio filmo dalis yra skirta L. Ocheretnajos pajamų šaltiniams, kurių pagrindinis, pasak komandos, yra istoriniai „Volkonskio namai“ Maskvoje, kuris priklauso jos sutuoktinio Arturo Ocheretno valdomam fondui ir pačioms moters kompanijai. Namas nuomojamas tretiesiems asmenims.

Filme teigiama, kad per pastaruosius trejus metus L. Ocheretnajos kompanija gavo virš 400 mln. rublių (apie 6,3 mln. eurų) iš „Gazprombank“, plieno kompanijos „Severstal“ ir Maskvos administracijos. Kompanija gavo kasmet milijonus eurų iš „nuomoninkų“, tarp jų ir „VTB Bank“. 2020-ųjų kovą pati L. Ocheretnaja iš savo kompanijos gavo apie 3 mln. eurų. Taip pat, tarp apmokamų išlaidų – brangūs itališki baldai ir milijoninės išmokos sporto treneriui.

Filme taip pat rodomi dronu nufilmuoti keli Liudmilos vyrui Arturui Ocheretnui priklausantys nekilnojamojo turto objektai Europoje. Tai namas Biaricoje, butas Davose ir du butai Malagoje.

Vila Prancūzijoje 2013 m. buvo įsigyta už 5,3 mln. eurų, vienas iš butų Malagoje jai kainavo 790 tūkst. eurų, kitas – 1,4 mln.; butas Davose 2014 metais įsigytas už 3,6 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.