Kuboje per gaisrą degalų bazėje sužeisti 67 žmonės

Vakarų Kuboje daugiau kaip 60 žmonių buvo sužeisti, iš jų trys – kritiškai, per žaibo sukeltą gaisrą vienoje degalų bazėje, šeštadienį pranešė pareigūnai.

 Kuba.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Kuba.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2022, 11:41 PM

Valstybinis dienraštis „Granma“ nurodė, kad penktadienį prasidėjusio gaisro priežastis buvo „elektros išlydis“, smogęs degalų bazei prie Matansaso miesto, už 100 km į rytus nuo Havanos.

Naktį liepsnos persimetė nuo vieno degalų rezervuaro į kitą, pranešė valstybinė televizija.

Faustino Perezo provincinė ligoninė pranešė, kad buvo sužeisti 67 žmonės, iš kurių 15 būklė sunki arba labai sunki.

Kubos prezidentūra pranešė, kad dar 17 žmonių, daugiausiai ugniagesių, yra dingę. Iš aplinkinės teritorijos buvo evakuoti apie 800 gyventojų, sakė rajono pareigūnai.

Kubos prezidentas Miguelis Diazas-Canelis ir premjeras Manuelis Marrero prižiūri gelbėjimo operaciją.

„Tikėtina, kad žaibolaidžio sistema buvo sugedusi, nes ji negalėjo atlaikyti elektros išlydžio energijos“, – „Granma“ citavo vieną aukšto rango valstybinės naftos įmonės „Cubapetroleo“ pareigūną.

Šioje degalų bazėje laikomas kuras  Antonio Guiteraso termofikacinei elektrinei, bet dėl gaisro jo tiekimas nesutriko, sakė pareigūnas.

Saloje, kurios energetikos tinklai yra pasenę ir nuolat juntamas degalų stygius, pastaruoju metu buvo sunku pagaminti pakankamai elektros energijos, padidėjus suvartojimui karštą vasarą.

Nuo gegužės valdžia kai kuriuose regionuose turėjo išjungti elektros tiekimą iki 12 valandų per parą. Kubos vidurio regionuose tai išprovokavo mažiausiai 20 protestų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.