Palestina: Gazos Ruože žuvusių žmonių skaičius išaugo iki 29, įskaitant 6 vaikus

Per smurto pliūpsnį Gazos Ruože žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki 29, įskaitant šešis vaikus ir keturias moteris, sekmadienį paskelbė šio palestiniečių anklavo Sveikatos apsaugos ministerija.

​Per smurto pliūpsnį Gazos Ruože žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki 29, įskaitant šešis vaikus ir keturias moteris, sekmadienį paskelbė šio palestiniečių anklavo Sveikatos apsaugos ministerija.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
​Per smurto pliūpsnį Gazos Ruože žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki 29, įskaitant šešis vaikus ir keturias moteris, sekmadienį paskelbė šio palestiniečių anklavo Sveikatos apsaugos ministerija.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 7, 2022, 9:38 AM

Šie žmonės nuo penktadienio žuvo per Izraelio smūgius, sakoma pranešime. Ministerija pridūrė, kad per smūgius dar 253 žmonės buvo sužeisti.

Kiek anksčiau ministerija paskelbė, kad žuvo 32 žmonės, bet vėliau skaičių sumažino.

Izraelio pareigūnai atsakomybę neigia ir sako, kad vaikai šeštadienį žuvo nuo Gazos Ruožo kovotojų raketos, paleistos į Izraelį, bet nukritusios per arti.

Penktadienį įsiplieskę susirėmimai tarp Izraelio ir Gazos Ruožo palestiniečių kovotojų yra didžiausi nuo pernai gegužę 11 dienų vykusio karo, per kurį buvo smarkiai nuniokotas 2,3 mln. gyventojų turintis Gazos Ruožas, o daugybė izraeliečių buvo priversti slėptis nuo palestiniečių kovotojų leidžiamų raketų.

Izraelis penktadienį pareiškė buvęs priverstas surengti „prevencinę“ operaciją prieš grupuotę „Islamo džihadas“ ir teigė, kad ji planavo artimiausiu metu įvykdyti išpuolį, jau kelias dienas tvyrant padidėjusiai įtampai prie žydų valstybės ir palestiniečių anklavo sienos.

„Islamo džihadas“ palaiko Gazos Ruožą valdantį islamistų judėjimą „Hamas“, bet dažnai veikia nepriklausomai. Abi šias organizacijas daug Vakarų valstybių laiko teroristinėmis.

Nuo 2007-ųjų, kai perėmė Gazos Ruožo kontrolę, „Hamas“ kariavo keturis karus su Izraeliu, įskaitant konfliktą pernai gegužę.

Izraelio kariuomenė sekmadienį paskelbė, kad izraeliečių saugumo pajėgos praėjusią naktį okupuotame Vakarų Krante per kelis reidus sulaikė 20 „Islamo džihado“ narių.

Izraelio kariuomenė taip pat paskelbė, kad sekmadienį Jeruzalės rajone aidėjo oro sirenos, Gazos Ruožo kovotojams trečią dieną susišaudant su izraeliečiais.

Naujienų agentūros AFP reporteriai netrukus po sirenų Jeruzalėje girdėjo du sprogimus. Pradiniai pranešimai rodytų, kad ore virš miesto buvo perimtos dvi iš Gazos Ruožo paleistos raketos.

„Islamo džihadas“ savo ruožtu paskelbė paleidęs raketų į Jeruzalę iš Gazos Ruožo. Tai pirmas kartas nuo šių susirėmimų pradžios, kai buvo taikytasi į Jeruzalę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.