Šaltiniai: Izraelis ir „Islamo džihadas“ derasi dėl paliaubų

Palestiniečių kovotojų grupuotės „Islamo džihadas“ šaltinis sekmadienį sakė, kad po tris dienas trunkančių Gazos Ruožo kovotojų ir Izraelio susirėmimų vyksta derybos dėl paliaubų.

​Palestiniečių kovotojų grupuotės „Islamo džihadas“ šaltinis sekmadienį sakė, kad po tris dienas trunkančių Gazos Ruožo kovotojų ir Izraelio susirėmimų vyksta derybos dėl paliaubų.<br>Zuma Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
​Palestiniečių kovotojų grupuotės „Islamo džihadas“ šaltinis sekmadienį sakė, kad po tris dienas trunkančių Gazos Ruožo kovotojų ir Izraelio susirėmimų vyksta derybos dėl paliaubų.<br>Zuma Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 7, 2022, 5:11 PM

„Aukščiausiais lygiais vyksta diskusijos dėl tylos. Pasipriešinimas nesustos, jei nesiliaus okupacijos (Izraelio) agresija ir nusikaltimai“, – naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis.

Tuo metu vienas egiptiečių saugumo šaltinis sekmadienį sakė, kad Izraelis sutinka su paliaubomis Gazos Ruože, kurioms tarpininkauja Egiptas.

„Izraeliečiai sutiko“, – sakė šaltinis ir pridūrė, kad Kairas laukia palestiniečių atsakymo.

Penktadienį kilę susirėmimai tarp Izraelio ir Gazos Ruožo palestiniečių kovotojų yra didžiausi nuo pernai gegužę 11 dienų vykusio karo, per kurį buvo smarkiai nuniokotas 2,3 mln. gyventojų turintis Gazos Ruožas, o daugybė izraeliečių buvo priversti slėptis nuo palestiniečių kovotojų leidžiamų raketų.

Nuo penktadienio jau žuvo 31 palestinietis, įskaitant šešis vaikus, o dar 275 žmonės buvo sužeisti, praneša šio anklavo pareigūnai. Tuo metu Gazos Ruožo kovotojai paleido savo pirmąsias raketas į Jeruzalę.

Egiptas, kuris istoriškai tarpininkauja tarp Izraelio ir ginkluotų grupių Gazos Ruože, susiderėjo dėl ugnies nutraukimo užbaigiant praėjusių metų gegužės konfliktą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.