Saliamono Salose per Antrojo pasaulinio karo paminėjimą užpuolikas sužeidė japonų jūreivį

Per svarbaus Antrojo pasaulinio karo mūšio 80-ųjų metinių minėjimą Saliamono Salose vienas „psichiškai paveiktas“ vyras sužeidė japonų jūreivį, bet tuomet dalyviai, tarp kurių buvo kariškių, jį sulaikė.

Per Antrojo pasaulinio karo atminimo pamaldas, kuriose taip pat dalyvavo JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja Wendy Sherman, buvo užpultas japonų jūreivis.<br>AP/Scanpix nuotr.
Per Antrojo pasaulinio karo atminimo pamaldas, kuriose taip pat dalyvavo JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja Wendy Sherman, buvo užpultas japonų jūreivis.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-08 11:05

Pirmadienio incidento vaizdo įraše matyti šeši kariai, įskaitant amerikiečius, bandantys sutramdyti ant žemės pagriautą barzdotą vyrą geltonais trikotažiniais marškinėliais. Užpuolikui pavyko ištrūkti, bet paskui jis buvo sutramdytas ir išvestas vietos pareigūnų.

Tarp ceremonijos, vykusios Gvadalkanalio mūšio vietoje netoli Honiaros, dalyvių buvo JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja Wendy Sherman.

Sužeistas vyras yra Japonijos eskadrinio minininko „JS Karasame“, dalyvaujančio pratybose regione, 27 metų atstovas spaudai, sakė pareigūnas Japonijos ambasadoje, nenorėjęs viešinti savo pavardės.

Pasak pareigūno, kuris neturėjo informacijos apie patį incidentą, sužeistam Japonijos jūrų savigynos pajėgų nariui įvykio vietoje pirmąją pagalbą suteikė greitosios ekipažas.

Tuomet greitoji sužeistąjį nuvežė į viešbutį, kur jam tolesnę pagalbą suteikė ten apsistoję JAV medikai. Vėliau nukentėjusysis buvo parvežtas atgal į savo laivą, kur patvirtinta, kad jokių problemų nebėra, sakė ambasados darbuotojas.

Minėjimą surengusi Saliamono Salų kultūros ir turizmo ministerija netrukus po užpuolimo per ceremoniją oficialiai atsiprašė Japonijos pareigūnų.

„Žinome, kad nesitaikyta į jokį konkretų japoną; tai galėjo būti bet kas“, – sakė ministerijos nuolatinis sekretorius Barney Sivoro.

„Žinome, kad galėjo būti blogiau, galėjo kilti pavojus jo gyvybei“, – sakė jis ir pagyrė šalia buvusių žmonių „greitus veiksmus“ sutramdant užpuoliką.

„Norėčiau čia pasakyti, kad tai pavienis incidentas, [įvykdytas] žmogaus, [kuris], kaip rodo mūsų turima informacija, yra psichiškai paveiktas“, – pridūrė B. Sivoro.

Pasak pareigūno, kiti šio nacionalinio parko apylinkių gyventojai netoleruoja tokio „necivilizuoto bailumo akto“.

Įtariamąjį iškart areštavo policija, su juo bus elgiamasi pagal įstatymus, nurodė ministerijos nuolatinis sekretorius ir pridūrė: „Vyriausybė ir jos žmonės išties gailisi dėl to, kas šiandien įvyko.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.