JT tyrėjai: randama vis daugiau įrodymų apie nusikaltimus Mianmare

Jungtinių Tautų tyrėjai antradienį pareiškė, kad yra vis daugiau įrodymų, jog Mianmare po praėjusiais metais surengto karinio perversmo vykdomi nusikaltimai.

​Jungtinių Tautų tyrėjai antradienį pareiškė, kad yra vis daugiau įrodymų, jog Mianmare po praėjusiais metais surengto karinio perversmo vykdomi nusikaltimai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Jungtinių Tautų tyrėjai antradienį pareiškė, kad yra vis daugiau įrodymų, jog Mianmare po praėjusiais metais surengto karinio perversmo vykdomi nusikaltimai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 9, 2022, 12:57 PM

JT Nepriklausomo tyrimo mechanizmas Mianmare (NTMM) nurodė surinkęs daug įvykdytų pažeidimų įrodymų, taip pat elementų, bylojančių apie rimčiausius tarptautinius nusikaltimus.

„Mechanizmas surinko reikšmingą informacijos kiekį, įskaitant filmuotą medžiagą, nuotraukas ir dokumentus, galimai parodančius nusikaltimus žmoniškumui ir karo nusikaltimus, visame Mianmare įvairių asmenų įvykdytus nuo 2021-ųjų vasario“, – sakoma ataskaitoje.

Mianmaro kariškiai valdžią užgrobė pernai vasario 1 dieną, nušalindami civilinę vyriausybę. Šalies de facto lyderė Aung San Suu Kyi buvo areštuota, chunta vykdo kruviną kampaniją prieš opoziciją.

„Šių nusikaltimų vykdytojai turi žinoti, kad jie negali ir toliau nebaudžiami veikti. Mes renkame ir saugome įrodymus, kad vieną dieną jie būtų patraukti atsakomybėn“, – pareiškime sakė NTMM vadovas Nicholas Koumjianas.

JT Žmogaus teisių taryba NTMM įkūrė 2018 metų rugsėjį, kad jis rinktų įrodymus apie rimčiausius tarptautinius nusikaltimus ir tarptautinės teisės pažeidimus, įvykdytus nuo 2011 metų.

Ženevoje įsikūręs NTMM pradėjo dirbti 2019 metų gegužę ir kasmet teikia ataskaitas Žmogaus teisių tarybai bei Generalinei Asamblėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.