Meksikos pasienio mieste per smurto protrūkį žuvo 8 žmonės

Meksikos pasienio mieste Siudad Chuarese ketvirtadienį per smurto protrūkį buvo sudeginta įmonių patalpų, žuvo mažiausiai aštuoni žmonės, tarp jų vietos radijo laidų vedėjas, pranešė pareigūnai ir liudininkai.

​Meksikos pasienio mieste Siudad Chuarese ketvirtadienį per smurto protrūkį buvo sudeginta įmonių patalpų, žuvo mažiausiai aštuoni žmonės, tarp jų vietos radijo laidų vedėjas, pranešė pareigūnai ir liudininkai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Meksikos pasienio mieste Siudad Chuarese ketvirtadienį per smurto protrūkį buvo sudeginta įmonių patalpų, žuvo mažiausiai aštuoni žmonės, tarp jų vietos radijo laidų vedėjas, pranešė pareigūnai ir liudininkai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 12, 2022, 12:04 PM

Per pirmą incidentą – riaušes kalėjime – žuvo du kaliniai, o dar keturi buvo sužeisti, sakoma Čihuahua valstijos, kurioje yra Siudad Chuaresas, prokuroro pranešime.

Vietos žiniasklaida šias riaušes sieja su Sinaloa karteliu. Buvęs jo lyderis Joaquinas Guzmanas, pravarde Neūžauga (El Chapo), šiuo metu JAV atlieka įkalinimo iki galvos bausmę.

Vėliau ketvirtadienį dvi moterys žuvo, o dar vienas žmogus buvo sužeistas per vienos maisto parduotuvės užpuolimą. Ši parduotuvė ir dar dvi valdos buvo padegtos.

Tą patį vakarą užpuolikai nušovė keturis radijo stoties darbuotojus, dalyvavusius reklaminiame renginyje prie vienos picerijos.

Į įvykio vietą atvykę darbuotojai sakė, kad nušauti laidų vedėjas, vadovas ir dar du darbuotojai.

„Labai apgailestauju dėl žmonių gyvybių netekties per šį žiaurių nusikaltimą prieš Siudad Chuaresą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Čihuahua gubernatorė Maru Campos. Ji pridūrė, kad atkurti tvarkos 1,5 mln. gyventojų turinčiame mieste atsiųsta valstijos ir federalinių pareigūnų.

Siudad Chuaresas yra prie pat JAV sienos priešais Teksaso miestą El Pasą.

Vos dviem dienomis anksčiau panašūs smurto protrūkiai įvyko Chalisko ir Gvanachuato valstijose, esančiose atitinkamai šalies rytuose ir centre.

Po ketvirtadienio nužudymų ištuštėjo kelios Siudad Chuareso dalys, kai kurie universitetai atšaukė penktadienio paskaitas, o vietos verslo rūmai paragino vyriausybę labiau kovoti su organizuotu nusikalstamumu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.