Ukrainos saugumo tarnyba nustatė R. Kadyrovo bendražygį, kuris kankino pagrobtą vaiką

Ukrainos saugumo tarnyba nustatė dar vieno karo nusikaltėlio iš Rusijos Federacijos, kuris laikinai okupuotame Kijevo srities kaime vykdė žiaurius nusikaltimus prieš civilius gyventojus, tapatybę. Pranešama, kad tarp užpuoliko aukų buvo ir mažamečių vaikų.

Anzoras Bisajevas ir Ramzanas Kadyrovas.<br>Ukrainos saugumo tarnybos nuotr. 
Anzoras Bisajevas ir Ramzanas Kadyrovas.<br>Ukrainos saugumo tarnybos nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 12, 2022, 4:59 PM

Kaip pranešė tarnybos spaudos centras, nusikaltėlis buvo Rusijos gvardijos specialiosios paskirties mobiliojo būrio (geriau žinomo kaip OMON) Čečėnijos Respublikoje „Achmat“ vadas Anzoras Bisajevas, priklausantis artimiausiam Čečėnijos lyderio Razmano Kadyrovo ratui.

„Kovo pradžioje, būdamas Bučansko rajono Babyncų kaime, okupantas kartu su savo pavaldiniais įsilaužė į vieną iš privačių vietos gyventojų namų ir pagrobė paauglį. Grasindami ginklu ir laikydami peilį prie galvos, užpuolikai reikalavo iš jo informacijos apie Ukrainos karių buvimo vietą.

Kai kankinimai nedavė „norimo rezultato“, berniukas buvo įsodintas į šarvuotą automobilį ir prievarta buvo tęsiama, naudojant fizinį smurtą ir grasinimus. Išlaisvinus Kijevo sritį, smurtautojas pabėgo į Rusijos Federacijos teritoriją, kur slapstosi nuo teisingumo“, – rašoma pranešime.

Tarnyba tikina,kad šiuo metu imamasi visų priemonių, kad šis asmuo būtų patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

Kaip pranešė naujienų agentūra UNIAN, liepos 29 d. Ukrainos saugumo tarnyba nustatė dar keturis rusų karius, kurie įvykdė žiaurius nusikaltimus per Bučos žudynes bei nesėkmingą Kijevo srities okupaciją. Teigiama, kad labiausiai jie kankino vieną vietinę šeimą.

Parengta pagal „UNIAN“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.