Per užpuolimą JAV subadytas rašytojas Salmanas Rushdie prijungtas prie kvėpavimo aparato

Britų rašytojas Salmanas Rushdie, dėl savo kūrybos sulaukęs Irano grasinimų jį nužudyti ir priverstas slapstytis, po užpuolimo per renginį Niujorko valstijos vakarinėje dalyje yra prijungtas prie dirbtinio plaučių vėdinimo aparato ir gali netekti vienos akies.

Salmanas Rushdie.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Salmanas Rushdie.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-13 09:18

Rašytojas penktadienį apie 11 val. buvo subadytas per literatūrinį renginį Šotakvos apygardoje. Iškart po užpuolimo jis buvo nuskraidintas į ligoninę, kur jam atlikta skubi operacija. Jo agento pareiškime, kurį gavo laikraštis „The New York Times“, sakoma, kad „naujienos nėra geros“.

„Salmanas tikriausiai neteks vienos akies, perpjauti jo rankos nervai, subadytos... kepenys“, – sakė agentas Andrew Wylie. Pasak jo, S. Rushdie kol kas negali kalbėti.

Niujorko valstijos policija paskelbė, kad S. Rushdie užpuolimu įtariamas 24 metų Hadi Mataras iš Feirfildo Naujajame Džersyje. Užpuolimo motyvas vis dar neaiškus.

Policija pranešė, kad S. Rushdie subadytas į kaklą ir pilvą. Žmonės puolė į sceną padėti užpultam rašytojui ir pargriovė užpuoliką, o tada jį areštavo renginyje buvęs policininkas.

Tarp žiūrovų buvęs gydytojas teikė medicininę pagalbą, kol atvyko greitosios pagalbos medikai. S. Rushdie scenoje klausinėjęs 73 metų Ralphas Henry Reese'as (Ralfas Henris Risas) buvo sužeistas į veidą, bet iš ligoninės jau yra išrašytas, sakoma policijos pranešime.

Išpuolis įvykdytas Šotakvos institute, rengiančiame meno ir literatūros programas ant ežero kranto įsikūrusioje bendruomenėje maždaug už 110 km į pietus nuo Bafalo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.