Sirijoje per Izraelio antskrydžius žuvo trys kariai

Sirijoje per Izraelio surengtus antskrydžius žuvo trys kariai, dar trys nukentėjo, sekmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Kariai Sirijoje.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Kariai Sirijoje.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 15, 2022, 9:42 AM

„Dėl agresijos žuvo trys kariai, dar trys buvo sužeisti“, – informavo sirų oficialioji naujienų agentūra SANA, citavusi šaltinį kariuomenėje.

Nuo Sirijos pilietinio karo pradžios 2011 metais žydų valstybė surengė šimtus antskrydžių kaimynėje šalyje, taikydamasi į vyriausybės pozicijas, taip pat į Damaską remiančias proiranietiškas pajėgas ir šiitų judėjimo „Hezbollah“ kovotojus.

Naujausi Izraelio smūgiai buvo suduoti kaimiškose vietovėse aplink Sirijos sostinę, taip pat į pietus nuo pakrantėje esančios Tartuso provincijos, nurodė SANA. Agentūros duomenimis, sirų oro erdvės gynybos sistemos perėmė kai kurias raketas.

Padėtį Sirijoje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pateikė tokį patį žuvusiųjų ir sužeistų skaičių.

Aukų pareikalavusi ataka buvo surengta netoli oro gynybos bazės Tartuso regione, kur aktyviai veikia Teherano remiamos grupuotės. Pasak Jungtinėje Karalystėje įsikūrusios SOHR, taikinys buvo už 8 km nuo Rusijos karinės bazės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.