Jungtinėje Karalystėje – 30 kg heroino vilkiku vežęs lietuvis: išdavė per žioplumą paliktas pirkto viskio čekis

Pirmadienį lietuvis Jungtinėje Karalystėje išgirdo teismo verdiktą, po to, kai įkliuvo su milžiniška narkotikų kontrabanda.

Lietuvis sunkvežimio vairuotojas, kuris su braškių kroviniu gabeno apie 3 mln. svarų sterlingų vertės heroino, buvo įkalintas.<br>National Crime Agency nuotr.
Lietuvis sunkvežimio vairuotojas, kuris su braškių kroviniu gabeno apie 3 mln. svarų sterlingų vertės heroino, buvo įkalintas.<br>National Crime Agency nuotr.
Pasienio pajėgos šį radinį perdavė NCA, o E.Bružas buvo apklaustas dėl 30 kg narkotikų radinio.<br>National Crime Agency nuotr.
Pasienio pajėgos šį radinį perdavė NCA, o E.Bružas buvo apklaustas dėl 30 kg narkotikų radinio.<br>National Crime Agency nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 16, 2022, 12:44 PM

Lietuvis sunkvežimio vairuotojas įkliuvo su braškių kroviniu gabenęs apie 3 mln. svarų sterlingų vertės heroino.

Kovo 25 d. iš Roterdamo į Imminghamo uostą atvykusį 56 metų Edmundą Bružą iš Airijos, Viklou grafystės, sustabdė pasienio tarnybos pareigūnai.

E.Bružas neigė žinojęs apie heroiną, kol šalia narkotikų buvo rastas jo pirkto viskio čekis.

Pirmadienį Grimsbio karūnos teisme jis prisipažino kontrabanda gabenęs narkotikus ir buvo nuteistas 12 metų bei šešiems mėnesiams.

Nacionalinė nusikalstamumo agentūra (NCA) pareiškė, kad Lietuvos pilietis E.Bružas pareigūnams teigė nieko nežinojęs apie jo sunkvežimyje rastus 60 blokų heroino ir sakė nedalyvavęs krovinio krovime.

Jis deklaravo 200 cigarečių ir butelį viskio, kuriuos nusipirko išvykstančiame kelte prieš surinkdamas braškes, tačiau kai buvo atlikta jo sunkvežimio krata, jo kabinoje šalia paslėptų A klasės narkotinių medžiagų buvo rastas kvitas.

Pasienio pajėgos šį radinį perdavė NCA, o E.Bružas buvo apklaustas dėl 30 kg narkotikų radinio.

Sulaikytas jis prisipažino pirkęs alkoholio ir sakė nežinąs, kur padėjo kvitą, teigia NCA.

Kai jam buvo nurodyta, kad kvitas buvo rastas šalia heroino, jis nesutiko atsakyti į daugiau klausimų.

Pareigūnai taip pat aptiko tris mobiliuosius telefonus, SIM kortelę ir laišką, kuriame klausiama: „Ar muitinė jus tikrina?“.

„E.Bružas negalėjo nežinoti, kad jo transporto priemonėje yra heroino.“ – po nuosprendžio paskelbimo teigė NCA operacijų vadovas Carlas Barrassas.

„Kai jis suprato, kad šalia narkotikų radome jo kredito kortelės kvitą, jam neliko nieko kito, kaip tik pripažinti savo kaltę.“ – pridūrė jis. – Nuteisus E.Bružą iš organizuotos nusikalstamos grupuotės pašalintas narkotikų kontrabandininkas, netekęs didelės pinigų sumos, kuri būtų buvusi panaudota tolesniems nusikaltimams.“

Parengta pagal BBC inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.