Kinija pristatė naujas priemones mažėjančiam gimstamumui paskatinti

Kinija antradienį pristatė naujas priemones mažėjančiam gimstamumui paskatinti.

Pekinas, Kinija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Pekinas, Kinija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2022, 4:13 PM

Gimstamumas šalyje šiuo metu yra rekordinėse žemumose, o pareigūnai perspėja, kad iki 2025 m. valstybės populiacija ims mažėti. Nors Pekinas 2016 m. atšaukė drakonišką „vieno vaiko politiką“ ir leido šeimoms susilaukti trijų vaikų, pastaruosius penkerius metus gimstamumas vis vien smunka.

Nacionalinė sveikatos komisija antradienį paragino centrinę ir provincijų vyriausybes padidinti išlaidas reprodukcinei sveikatai ir pagerinti vaiko priežiūros paslaugas.

Remiantis šiais nurodymais, vyriausybės turi „įdiegti aktyvias paramos vaisingumui priemones“, įskaitant subsidijas, mokestines lengvatas ir geresnį sveikatos draudimą, taip pat užtikrinti paramą šeimoms švietimo, apgyvendinimo ir užimtumo srityse.

Panašios priemonės jau galiojo turtingesniuose Kinijos miestuose, tačiau dabar jų bus siekiama visose šalies provincijose.

Gimstamumo lygis Kinijoje praėjusiais metais nusmuko iki 7,52 gimimų, tenkančių 1 000 žmonių – Nacionalinio statistikos biuro duomenimis, tai mažiausias skaičius nuo Kinijos Liaudies Respublikos įkūrimo 1949 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.