Palestiniečių prezidentas sukėlė pasipiktinimą savo kaltinimais Izraeliui holokaustu

Palestiniečių prezidentas Mahmoudas Abbasas antradienį sukėlė pasipiktinimą, kai per bendrą spaudos konferenciją Berlyne su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu metė kaltinimus Izraeliui holokaustu palestiniečių atžvilgiu.

​Palestiniečių prezidentas Mahmoudas Abbasas antradienį sukėlė pasipiktinimą, kai per bendrą spaudos konferenciją Berlyne su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu metė kaltinimus Izraeliui holokaustu palestiniečių atžvilgiu.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
​Palestiniečių prezidentas Mahmoudas Abbasas antradienį sukėlė pasipiktinimą, kai per bendrą spaudos konferenciją Berlyne su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu metė kaltinimus Izraeliui holokaustu palestiniečių atžvilgiu.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2022, 11:14 AM

Spaudos konferencijos metu M. Abbasas pareiškė, kad „Izraelis nuo 1947 m. įvykdė 50 žudynių 50-yje palestiniečių teritorijų“. Prezidentas tuomet pridūrė: „50 žudynių, 50 holokaustų“. Toks buvo M. Abbaso atsakymas į žurnalisto užduotą klausimą, ar jis ketina atsiprašyti Izraelio per 50-ąsias palestiniečių teroristinės atakos, kurių metu per 1972 m. Miuncheno olimpines žaidynes žuvo 10 Izraelio sportininkų ir trenerių bei vienas vokiečių policininkas, metines.

O. Scholzas šių M. Abbaso komentarų išklausė sunerimusia veido išraiška, tačiau į juos iš karto nesureagavo. Palestiniečių prezidentui išsakius savo pareiškimus, kanclerio atstovas Steffenas Hebestreitas nedelsiant nutraukė spaudos konferenciją, nors prieš tai jau buvo užduotas paskutinis klausimas.

S. Hebestreitas po konferencijos pareiškė, kad O. Scholzas yra pasibaisėjęs M. Abbaso pareiškimais. „Mums, vokiečiams, bet kokie palyginimai su Holokaustu yra netoleruotini ir nepriimtini“, – vėliau vokiečių leidiniui „Bild“ teigė O. Scholzas.

Į tai netruko sureaguoti ir Izraelio premjeras Yairas Lapidas. „Holokausto metu nužudyti šeši milijonai žydų, įskaitant pusantro milijono vaikų“, – tviteryje parašė Y. Lapidas. – Istorija jam niekuomet neatleis.“

Tai jau nebe pirmas kartas, kai palestiniečių prezidentas sukelia pasipiktinimą savo komentarais apie Holokaustą. 2018 m. jis pareiškė, kad masinis žydų žudymas nebuvo pradėtas antisemitiniu pagrindu. Pasak M. Abbaso, žudynės buvo inicijuotos dėl žydų „socialinio elgesio“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.