Prie Floridos krantų ryklio užpultam berniukui teko amputuoti dalį kojos

Jungtinėse Valstijose vienam dešimtmečiui teko amputuoti dalį kojos dėl sužalojimų, patirtų, kai berniuką, per atostogas nardžiusį šalia Floridos salų, užpuolė ryklys, pranešė jo šeima.

Jungtinėse Valstijose vienam dešimtmečiui teko amputuoti dalį kojos dėl sužalojimų, patirtų, kai berniuką, per atostogas nardžiusį šalia Floridos salų, užpuolė ryklys, pranešė jo šeima.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Jungtinėse Valstijose vienam dešimtmečiui teko amputuoti dalį kojos dėl sužalojimų, patirtų, kai berniuką, per atostogas nardžiusį šalia Floridos salų, užpuolė ryklys, pranešė jo šeima.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2022, 10:03 AM

Jamesonas Reederis jaunesnysis buvo užpultas šeštadienį prie Lui rifo, sakoma Floridos žuvų ir laukinės gamtos apsaugos komisijos pareiškime.

Jo dėdės Joshua Reederio socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtoje žinutėje sakoma, kad Jamesonas su tėvais ir dar trimis šeimos vaikais išplaukė į kelionę laivu ir nardė su vamzdeliu sekliame rife, kai „triuškinantį smūgį žemiau kelio“ jam sudavė, jų manymu, apie 2,4 metro ilgio bukasnukis ryklys.

Jamesonui pavyko išsilaikyti įsikibus į plūdurą, kol jį išgelbėjo tėvas. Jis sutvarstė vaiko koją ir iškvietė kitą greitesnę valtį, o ši parplukdė šeimą į krantą.

Iš ten berniukas buvo nuskraidintas į Majamio vaikų ligoninę, kur medikų komandai pavyko išgelbėti jo gyvybę, nors koją žemiau kelio teko amputuoti.

„Dabar jis jau išoperuotas ir ilsisi“, – rašė Džošua Reederis. Dėdė teigė, kad Jamesono gilus tikėjimas padėjo jam išgyventi šį sunkų išbandymą.

Šeima per krikščionišką sutelktinio finansavimo svetainę „GiveSendGo“ iki antradienio popietės jau buvo surinkusi 50 tūkst. JAV dolerių (49 tūkst. eurų), kurių prašė.

Nors šią vasarą prie Niujorko krantų susidūrimų su rykliais pasitaikė daugiau nei įprasta, tačiau bendrai rizika būti užpultam ryklio išlieka nedidelė.

Per pastaruosius 30 metų tokių atvejų nedidelio augimo pasaulinės tendencijos dabar maždaug stabilizavosi. Iš dalies pokyčius lėmė aktyvesnė žmonių rekreacinė veikla ir pažeidžiamų ryklių populiacijų atsikūrimas.

Floridos muziejaus duomenimis, praėjusiais metais visame pasaulyje registruoti 73 neišprovokuoti ryklių užpuolimai. Kaip teigia specialistai, beveik visais atvejais rykliai užpuola žmones, kurie nėra jų įprastas grobis, per klaidą.

Dauguma tokių nelaimių Jungtinėse Valstijose įvyksta Floridos Atlanto vandenyno pakrantėje, kur telkiasi daug smulkių žuvų, kuriomis minta kelių rūšių rykliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?