Mirė didžiausios Izraelio ultraortodoksų partijos dvasinis lyderis

Didžiausios Izraelio ultraortodoksų politinės partijos dvasinis lyderis rabinas Shalomas Cohenas pirmadienį mirė ligoninėje, pranešė jo šeima.

Shalomas Cohenas.<br>„Twitter“ nuotr.
Shalomas Cohenas.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2022, 2:08 PM

Jam buvo 91 metai.

Sh. Cohenas, vadovavęs Toros išminčių tarybai, aukščiausiam partijos „Shas“ organui, pastaruoju metu buvo gydomas Jeruzalės ligoninėje „Hadassah“, bet sekmadienio vakarą jo savijauta staiga pablogėjo, pranešė dvasininko artimieji.

„Izraelio vyriausybės ir visų Izraelio žmonių vardu siunčiu užuojautą jo šeimai, mokiniams ir visiems, kas gerbia jo atminimą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė ministras pirmininkas Yairas Lapidas.

Kadenciją baigiančiame Izraelio parlamente „Shas“ buvo trečias pagal dydį blokas – 120 vietų Knesete jam priklausė devyni mandatai.

1930 metais Jeruzalėje gimęs Sh. Cohenas pakeitė 2013 metais mirusį itin įtakingą rabiną Ovadią Yossefą.

Izraelio prezidentas Isaacas Herzogas savo „Twitter“ žinutėje šalia nuotraukos su Sh. Cohenu išreiškė liūdesį dėl jo mirties.

„Jis buvo dvasinis lyderis, nuolankiai ir kukliai vadovavęs didelei ir svarbiai Izraelio gyventojų ir žydų pasaulio grupei“, – parašė I. Herzogas.

Spėjama, kad vėliau pirmadienį dešimtys tūkstančių žmonių dalyvaus Sh. Coheno, taip pat vadovavusio „Porat Yossef“, prestižiškiausiai Izraelio sefardų žydų Talmudo mokyklai, laidotuvėse.

Lapkričio 1-ąją žydų valstybėje vyks parlamento rinkimai – penktieji per mažiau nei ketverius metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.